vrijdag 29 november 2019

Heeg, geen Âldwal

Onze vaarvakanties in Nederland

Het is 19 juli 2008 wij (m,v, d 14, z 13) zijn met onze boot op vakantie.

's Avonds in het schemer arriveerde op het eilandje nog een aardig Duits stel, dat voor het eerst voer, die wij hielpen wij nog even met afmeren. En's avonds hadden wij het ook nog even over de plannen voor deze dag. Niet naar Woudsend, maar nog lekker een keer de wildernis in voorbij Gaastmeer. 's Morgens na 't vertrek werden wij overvallen door giga buien op de Jeltesloot, waar de brug inmiddels verdwenen was en ook nog een klap onweer. Op het Heegermeer stormde het best, dus gingen wij in plaats van de rimboe in toch maar naar een passantenhaven hier in het dorp (Heeg). Da's het fijne van vakantie, je neemt het zoals het komt en past gewoon elke dag je plannen aan.

Wij hebben hier toch maar weer lekker geboodschapt bij de Coop en heerlijk gegeten. Mij lief had gekookte (1e x deze vakantie) aardappelen, heerlijke speklapjes met jus en komkommersla gemaakt, terwijl ik met onze hond aan het hardlopen was naar de Lytse Geastmar en weer terug, mooie omgeving met verre horizon. Vanavond gaan dochter en zoon misschien wel even naar de disco in de Âldwal en hoe wij morgen varen hangt af van windkracht, windrichting en regen. 's Avonds was het hier wel redelijk zonnig.

Dochter (cynisch)
Disco was ook te gek! allemaal live muziek van bekende rappers. Jammer dat pap en mam niet naar binnen mochten, maar ja boven de 16 kwam je d'r niet in...

Tsja eronder ook niet...

Het weer de 20ste was aardig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver