vrijdag 4 oktober 2019

Oldemarkt, boodschappen sjouwen

Vakantie met onze boot, vele jaren geleden 16 augustus , onze kinderen waren 10 en 11

Vanochtend werden wij wakker op een eilandje in de Tjonger een eindje onder Heerenveen.

Eindelijk, eindelijk de zon is er eens bij. Wij kunnen de korte broek aan!! Vanmorgen zijn wij eerst naar Oldemarkt gevaren om boodschappen te doen. Daar hebben wij gelijk van geleerd, dat wij naar de verste haven in het dorp moeten varen, om te heel ver te hoeven lopen. Maar… bepakt met de boodschappen van de C1000, was het nog best een eind terug naar de boot.

Daarna weer aan boord en richting sluis in de Linde… en jawel hoor, hier troffen wij een enorme huurbak  voor ons met een niet al te kundige kapitein, die met 5 man / vrouw sterk probeerden een touw om een bolder te krijgen. In de sluist durfden zij amper door te varen en zeiden zij nog: ‘wij gaan eerst’, mijn vrouw zei. ‘dat hoop ik toch wel anders moeten wij over jullie heen’. Eenmaal door de Horst Lohmansluis verloren ze nog een groot opgepompt luchtbed, dat van hun dek af in onze richting waaide. Wat een prachtig gezicht eigenlijk.

Wij voeren nog maar even verder naar Ossenzijl. Heerlijk dat mooie weer. IJsje halen, zwemmen, lekker buiten na veel te veel binnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver