vrijdag 18 oktober 2019

Luik, goor?

Woensdag 19 juni 1991, 5e vakantiedag (met zijn tweeën op vakantie met een tentje naar de Ardennen)

De dag ervoor waren wij naar Coo geweest, vandaag gaan wij er ook weer op uit. Vandaag 14 graden hooguit, vieze regen, vieze tent en vieze kleren. Om te voorkomen, dat het een verlummelde dag zou worden, besloten wij maar weer eens de trein te pakken. Wij besloten ’s in Gouvy te gaan kijken. Het klopt dat je met slecht weer moeilijk een lift krijgt. Pas na een 40 minuten was het raak, een jonge vent uit Vielsalm. Een aardige vent, maar hij sprak maar 3 woorden Duits. In Vielsalm ’n bus gepakt naar Gouvy, dat bleek een ontzettend troosteloos oord te zijn. ‘Wat mutte we hier?’ Dus hebben wij gelijk maar de (natuurlijk vertraagde) trein naar Luik genomen.

Dit blijkt zo’n beetje de goorste* stad van de wereld te zijn en we hebben er nog niet de helft van alle inkopen kunnen doen, maar bij de slager wel een nieuw frans woord geleerd (gehakt = haché).
Voor vertrek op het station van Luik  Guillemins hebben wij trouwens nog heerlijke lasagne gegeten, met een gigantisch grote sorbet na!

We hebben ook besloten om over 4 dagen te verkassen met onze tent, toen wisten wij nog niet waarheen. We zouden wel zien. De terugreis met trein en bus naar Grand Halleux verliep gelukkig zeer vlot en zonder vertraging.


*dit schreven wij in '91, of het nog zo is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver