zaterdag 12 oktober 2019

Eext, huurtent

14 juli 1995.

Onze kinderen waren 9 maanden en nog geen 2 jaar. Wij hadden toen nog geen eigen tent voor 4 personen, maar wilden wel met zijn vieren op vakantie en kamperen.
Net als onze schoonzus en zwager die ook 2 kinderen hadden, huurden we vanaf 14 juli 1995 dan maar een ingerichte tent op camping De Hondsrug in het Drentse Eext.

Wij hadden destijds ook geen auto en namen met zijn vieren vanaf onze toenmalige woonplaats Amersfoort de trein naar Assen. Daar zou onze schoonmoeder, die mijn schoonzus en zwager vanaf Friesland hadden gebracht ons even van het station halen.

Het was onze eerste en enige vakantie in een huurtent maar al met al wel een succes. De tent was best luxe. Slapen deden wij op echte bedden. Er was een keukentje met een koelkast. De enige vakantie ooit, dat wij een koelkast in een tent hadden. Al met al waren onze vakanties met eigen spullen later (inclusief uitrusting) stukken goedkoper.

Met onze familie dronken wij wel een een bakje koffie, maar grotendeels beleefden wij onze vakantie toch apart van elkaar. Wij hadden elk onze eigen belangstelling, ideeën en voorkeuren. Wij hadden er twee fietsen met kinderzitjes bij gehuurd en gingen er veel met de fietsen op uit.

Lekker fietsen door Drenthe, boodschappen doen in Gieten of Annen, even naar een restaurantje in Anloo om met zijn vieren te lunchen, of naar de kermis in Zuidlaren, waar de straten versierd waren.
Op de kermis daar, daar vermaakten onze dochter en zoon zich wel, maar op de weg er naar toe waren ze eerst wel in slaap gevallen in hun kinderzitjes 

kermis Zuidlaren

Wij bekeken hunebedden bij Eext, of in Annen en fietsten ook een keertje met onze zoon van 9 maanden naar de huisarts in Annen. Hij sliep overdag geregeld in de tent, maar zelfs daar verbrandde hij door de hitte en het zweten. Dit bleek niet ernstig, maar terwijl wij daar in de wachtkamer zaten kwam er ook een wat oudere Drent met begeleider de wachtkamer binnen, samen met een walm van azijn, die van de theedoek om zijn gezicht kwam. "Ik was bezig een wepsennest te verwijderen met een stok. Ze heb'  mie overal 'estoken."
Onze dochter van 23 maanden was al aardig zelfstandig. Ze liep 's morgens vroeg eens op eigen houtje de tent uit. Ik dacht, ik zeg niks maar loop stilletjes achter haar aan over de camping, waar bijna iedereen nog in rust was. Ze liep in haar eentje helemaal naar het verst af gelegen speeltuintje achter op de camping.
Net als de kinderen onderweg naar Zuidlaren op de fiets hebben wij als ouders ook eens een dergelijk momentje gehad. We konden vanaf de camping ritjes maken met de huifkar. Wij een keer mee op een regenachtige middag. Elk een peuter p schoot en je kon wat door het gat achter naar buiten kijken, terwijl je over zandweggetjes hobbelde. Door het langzame gehobbel en het beperkte zicht, vielen we een paar keer (bijna?) In slaap.
Al met al samen met twee peuters was het een heerlijke vakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver