vrijdag 4 oktober 2019

Heerenveen, tussenstop


Onze vaarvakanties in Nederland

Vakantie, vele jaren geleden 15 augustus 2005, onze kinderen waren 10 en 11

Het is nu al half 10  ’s avonds nu wij een stukje schrijven. Het was een lange dag. ’s Morgens ben ik eerst geschoren na wat ontspanning samen. Toen noodgedwongen moest ik ook even zwemmen. Koud!

Ontbijt met een gebakken eitje. Ondertussen begonnen schippertjes 50 meter verderop in de Zoutepoel bij Terherne aan hun cursus. Al gauw zat een beginnertje in het meer in plaats van in de boot. Na ’t ontbijt gingen wij gauw onder de brug door naar de Deel, wij zagen van dichtbij een bruine kiekendief, foto gemaakt en voeren richting Heerenveen. Om 12 uur hebben wij hier even voor 50 euro diesel getankt. Toen hielden wij hier ‘schaft’ voor de brug. Na de pauze zijn wij naar de spoorbrug in het centrum gevaren. Beide meiden hebben toen boodschappen bij de Aldi in het centrum van Heerenveen gedaan. Later hebben beide mannen patat en hamburgers gehaald op het treinstation. Na deze  ‘voedzame’ maaltijd voeren wij langs allemaal bootjes richting Tjonger.
Uiteindelijk meerden wij die dag af op een eilandje 3 km van de  bocht onder Rotstergaast. De temperatuur is weer iets beter, dus de stoelen kunnen wij hier op de kant gooien. We dronken een berenburgje en later aten wij nog brood. ’s Avonds stookten wij een fikkie van restjes gel en houtskool. Weer later en wat kouder gingen wij weer aan boord zitten, olielampjes aan, biertjes erbij, sinas erbij en met elkaar kaarten. Gezellig.

Morgen... beter weer en richting Oldemarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver