woensdag 23 oktober 2019

Apeldoorn, winkelen

Afgelopen zaterdag 19 oktober 2019  hadden wij allebeide vrij en ik had wat nieuwe overhemden voor mijn werk nodig. Wij hadden ons voorgenomen lekker even naar de stad te fietsen, kleding te kopen, lunchen en weer naar huis. Echter toen wij weg wilden plensde het en het zou nog een klein uur blijven plenzen.

Dan in plaats van op de fiets Zwolle in, maar even met de auto naar Apeldoorn. Aan de randen van Apeldoorn waren wij vaak zat geweest, maar nog nooit in het centrum. Zwolle uit de A50 op en 40 minuten later stonden wij in de parkeergarage van winkelcentrum de Oranjerie. De parkeergarage uit en gelijk de hoek om de New Yorker in. Twintig minuten, 2 overhemden, een broek en een joggingbroek later, waren wij hier klaar! Dat is winkelen met mij. Op naar buiten.

Het was inmiddels droog en een kwartier later zaten wij op het door parasols overdekte terras van Jules Verne te lunchen, een heerlijke boerenomelet. Aan het begin van dit plein bij het gemeentehuis stond een draaimolen. Wij werden ontzetten melig en hadden veel lol, wanneer de draaimolen met vaak niet meer dan een of twee kinderen na de waarschuwing: "pling, plong, pling plong, opgepast we gaan nu starten" ging draaien. Muziekje erbij, wij moesten weer even terugdenken aan Monsieur Cannibal in de Efteling.

Na dit ontbijt hebben wij nog twee winkels bezocht, Flying Tiger Copenhagen voor wat cadeau-artikelen en SoLow een grote feestartikelenwinkel, die nu deels in Halloween sfeer gedecoreerd was.
Het rondje afgemaakt nog even de markt over gelopen en daarna weer de auto in en naar huis.
Aap Baboe op het torentje van het Marktplein

Er was veel verkeer in de stad, want in de Omnisport hal werd de EK baanwielrennen gehouden.

Dit was toch een leuk middagje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver