vrijdag 18 oktober 2019

De Veenhoop, even fietsen


Het is begin 3 augustus 2005, wij zijn met zijn vieren op vakantie met onze boot, onze kinderen zijn 10 en 11, na bij Terherne.  

Het was vanmorgen niet warm en bewolkt. Na het ontbijt rond 11 uur gingen wij varen. Onderweg kwamen wij in het Akkrumerrak nog skûtsje D'Halve Maen zeilen tegen.Skûtsjesilen is vandaag in Terherne. Eerste stop voor Akkrum hebben wij even het húske geleegd. Tweede stop in Akkrum was schaft. Wij even naar Poiesz supermarkt voor wat boodschappen. Na enen gingen wij weer onderweg, eerst even wachten voor de twee bruggen, waar wij onderdoor moesten. Toen voeren wij langs Nes omhoog richting een bewolkte en onder een dreigende lucht naar de Peanster Ie. Deze voeren wij helemaal af tot aan De Veenhoop.

De Veenhoop

In De Veenhoop legden wij vlak voor de bui aan. Even een borreltje. Na de borrel hebben wij even een wandelingetje met onze hond door het dorpje gemaakt. Daarna maar even eten. Heerlijk pannenkoeken gebakken. Aan het eind van de middag zijn mijn lief en zoon een eind gaan fietsen,  op de vouwfietsen waar wij nieuwe betere zadels op hebben gezet. De zon is weer gaan schijnen.

Die twee zijn via Goïngahuizen naar Oldeboorn gefietst, prachtige vergezichten, maar best ver op die iele vouwfietsjes.  Vervolgens gingen mijn dochter en ik te fietsen, naar Nijbeets, een rondje. weer terug hadden wij allen leuke verhalen, aan boord maar lekker weer even zitten snacken en borrelen.
Nijbeets

Morgen naar het ontbijt vervolgen wij onze vakantie, richting Eernewoude.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver