vrijdag 23 augustus 2019

Bazel, Rijnzwemmers

Vakantie naar Italië, deel 2 30-07-2019

De laatste jaren gingen wij met de vakantie meestal met onze auto. Dit jaar doen wij het anders. Wij pakken de trein. Wij waren na een onverwachte overstap in Mannheim aangekomen in Bazel, langs de grote beursgebouwen was het maar een kippeneindje wandelen naar ons hotel. Wij hadden ook nog gratis (omdat wij al een hotelboeking hadden) de tram of ander openbaar vervoer naar het hotel kunnen nemen, maar wij vonden wel fijn om lekker even te lopen.

Wij checkten in, in hotel Alexander, wat wat ons betreft een prima hotel was. Wij kregen een Bazelkaart voor gratis openbaar vervoer en andere voordelen in deze stad, maar wij zouden hier maar een avond zijn op doorreis.

Begin van de avond gingen wij richting Rijn. Het was hier beredruk en beregezellig. Ffoodtrucks, terrasjes, bierdrinkende mensen langs het water, Rijnzwemmers (met de stroom mee, met hun kleding waterdicht verpakt mee in het water, vrachtboten, rijnveren. Zeer levendig en wij wilden wat franken pinnen hier in Zwitserland en wij hadden trek. Op onze wandeling over een van de Rijnbruggen vonden wij op de ander oever in ik zal maar zeggen het centrum van Groot Bazel een pinautomaat. Na pinnen en in het veel rustiger centrum hier gingen wij bij de volgende brug toch maar weer terug naar  Klein Basel. Bij de foodtrucks aan de Rijn was het veel te druk. Onze eerst warme vakantie maaltijd werd de Mac Donalds in Klein Bazel. Na dit maal gingen wij weer lekker zitten kijken en genieten van al het volk bij in en op de Rijn en het gezellige Bazelse gekeuvel overal. Genietend van een Zwitsers biertje.

Fijn!

Later toen wij weer terug waren nog een heerlijk biertje in echt glas op het terras van het hotel. Daarna lekker slapen. De volgende ochtend na het beste ontbijt van deze vakantie (nu al :) gingen wij naar het station, om onze reis naar Italië te vervolgen, rustig aan. Eerst nog een dagje  Lugano in het zuiden van Zwitserland.

Op het station lazen wij in de Zwitserse 20 Minuten krant, dat een man de middag er voor een jongetje van acht jaar en zijn moeder in Frankfurt Hbf voor de trein had gegooid. Het jongetje overleden diep triest.

Wij gingen weer verder naar naar Lugano. Mooie rit dwars door Zwitserland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver