vrijdag 5 januari 2018

Ossenzijl, weer gestrand

Onze vaarvakanties in Nederland

Zaterdag 17 augustus 2013, een paar weken na de vakantie konden wij onze gerepareerde boot dus weer ophalen.

Hoera!

Mijn vrouw moest het weekend werken en dus ik met mijn zoon de trein naar Sneek genomen en vanaf daar zijn wij door mijn schoonzus en zwager met de auto naar Woudsend gebracht.

Wij naar de woning en het bedrijfje van de monteur. Toen wij daar aankwamen, stond deze man een koerier af te snauwen en hij zag niet eens, dat wij het er inmiddels waren, toen wij hem aanspraken was er ook nog geen enkel teken van herkenning.

Affijn, met mijn zoon zijn kantoortje aan huis in, waar hij achter een bureau met een gezellig gevulde asbak en een oude desktop de rekening probeerde af te drukken. Overigens spraken wij af, op dat moment alleen een aanbetaling te doen en later de rest over te maken  (gelukkig wel).

Er was dus toch geen nieuwe startmotor ingekomen, die paste niet zei hij en daarna heeft ie toch de oude laten maken....

Motor gestart van onze boot...  dat ging... hmm, achteruit en weggevaren, richting Slotermeer.
Wij dachten, wij laten de motor gewoon draaien, tot wij te plek zijn. Het was niet erg vroeg meer, dus het Zwarte Water zouden wij die dag niet meer halen.

De route ging door Sloten, Tjeukemeer, na Echtenerbrug rechts via Langelille op de Tjonger naar Kuinre en daar met draaiende motor (hoort niet en is ook zeker niet onze gewoonte, maar ja er was nog geen vertrouwen in de startmotor) door het sluisje. Wij voeren nog even door naar Ossenzijl in de Weerribben. Daar vonden wij het wel genoeg. Wij meerden af in het Kanaal Steenwijk-Ossenzijl en gingen lekker pizza eten even terug op het terras bij camping / jachthaven De Kluft.


Ruim 8 jaar voor dit verhaal waren wij ook in Ossenzijl. Lees Ossenzijl, wilgenroosje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver