vrijdag 14 september 2018

Vielsalm, voorbij ons eindpunt

Zaterdag 15 juni 1991, met zijn tweeën op vakantie naar de Ardennen, 1e dag

1e dag België. Vanmorgen waren wij al vroeg op van de vakantiespanning. Kwart over acht met de trein richting Utrecht en met de Valkenburg-expres kwamen wij rond 10 uur in Maastricht aan.
Pas om 11 uur werd in Luik onze dorst gelest door de Wagon Lits. Wij genoten van de treinrit door de Ardennen, maar ons einddoel bleek geen station meer te hebben. De trein reed door naar Vielsalm. Met zo'n beetje ons eigen gewicht aan bagage hebben wij een paar uur in dat dorp rond gelopen en nog wat inkopen gedaan.

Uiteindelijk een bus naar onze bestemming Grand Halleux genomen, waar wij rond kwart voor vier aan kwamen. De camping was gemakkelijk te vinden. Wij schreven ons in en vonden op deze in juni nog rustige (lege) plek een mooi stekje aan het riviertje de Salm.

Het was nog een hele klus de slappe aluminium haringen in de leemgrond te krijgen, maar met een ravioli-blikje als hamer lukte het uiteindelijk wel. De zooi in de tent gegooid en nog wat inkopen bij de kruidenier in dit dorpje gedaan, ook een blikje met champignons (ook kampernoelies uit Parijs, haha kampernoelies, waarschijnlijk een vergeten Nederlands (Vlaams?) woord voor champignons. Gegeten in de friterie, friet, shaslick en een paar biertjes. Voorzichtig verbetert ons slechte Frans een petit peux. 's Avonds bij de tent nog een bakje koffie (hij) en thee (zij) en de zooi opgeruimd. Lekker geslapen bij het geruis van het beekje en om de anderhalf uur de herrie van de trein.

Fijn! Kampeervakantie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver