zondag 5 augustus 2018

Naar Antwerpen

In juli was het weer zover: zomervakantie. Doel dit jaar Frankrijk, langs de kust, maar de eerst stop zou Antwerpen zijn, waar wij samen al heel lang niet meer waren geweest. De autorit verliep voorspoedig en over de grens toen wij over moesten schakelen naar een andere zender was het eerste liedje wat wij hoorden Strand van St. Anneke van de Strangers. Zat de sfeer er al goed in.

Het was lunchtijd, toen wij aankwamen in de stad. Wij zijn eerst naar een nogal al verlaten haven gereden en hebben daar heerlijk in de zon van onze lunch genoten, die wij zelf thuis al hadden klaargemaakt. Na die koffie en sinaasappelsap moesten wij toch ook plassen. Het Antwerp Harbour Hotel maar opgezocht en ingecheckt, dan is het plasprobleem ook gelijk opgelost.


Wij waren niet lang in het hotel, wij moesten eerst Antwerpen maar eens opnieuw gaan verkennen. Vlak bij het hotel in de Antwerpse havens is een grote Decathlon. Gewoon daar eerst eens kijken. Ik kocht daar een paar mooie nieuwe gympen en een fijne hoed om mijn kale klets tegen alle felle zon te beschermen.

Daarna verder het havengebied in. Het was knap warm vandaag. Probeerden een fiets van Velo mee te nemen, maar die fietsen krijg je niet los zonder creditcard of eerst naar het VVV te gaan. Nou ja, dan maar lopen. Brug over richting Havenhuis. Daar mooi even rond gekeken. Verder richting Eilandje.

Daar kwamen wij terecht bij de prachtige bar Paniek. Hier 2 heerlijk pintjes gedronken op het zonnige terras met zicht op het water. De wijze waarop zij hier een tuin hadden gecreëerd met speciekuipen hebben wij later thuis in delen van onze tuin ook geïmiteerd. Na deze prettige pauze, zwierven wij weer verder, eerst richting Schelde...

... vervolgens verder richting centrum. De troostfinale van het WK Voetbal België - Engeland, wordt gespeeld. Hiervan hebben wij nog een groot deel gekeken op schermen o.a. bij een horeca-zaak aan de Scheldekade, goede sfeer, maar ja België wint met 2-0.




Uiteindelijk gingen wij ter hoogte van 't Steen de binnenstad in.

Daar zaten wij al gauw in een drukke straat aan stoofvlees met frieten en een biertje. Met volle buik en bijna 7 kilometer in de benen gingen wij richting Centraal Station. Daar aangekomen hebben wij de metro / tram naar Luchtbal genomen en zo belandden wij weer in het fijne hotel waar wij 's avonds op ons balkon nog van het mooie weer hadden genoten.

Na het ontbijt ondertussen de nabeschouwing volgend van de wedstrijd van de vorige dag, vertrokken wij richting Vlaamse kust.

Links bij de artiesten naar Spotify afspeellijst Radio Omhuizen, waarop o.a. Strand van St. Anneke van de Strangers te beluisteren is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver