donderdag 9 augustus 2018

Friville Escarbotin, overnachting

 Onze vakantie naar Frankrijk dinsdag 17 juli 2018


Na een geweldige middag aan de Somme Baai reden wij iets landinwaarts naar het landelijke dorpje Friville Escarbotin, waar ons hotel voor die nacht staat.
Wij reden naar het dorp door. Aan de andere kant van het dorp stond het hotel rechtstreeks tegenover een benzinestation en winkelcentrum met onder andere een Intermarché Super. Komt goed uit. Eerst even tanken.

Daarna checkten wij in. Kleine receptie, verder aardig hotel met alleen een ontbijtruimte en een koffieautomaat met ouderwetse automatenkoffie tegen betaling. 
Eerst even naar de supermarkt voor wat te eten en wat bier voor vanavond. Het was onze kennismaking met de grote (en deze was nog vrij klein) Miro-achtige supermarkten. Met onze boodschappen stonden we samen bij de kassa. Voor ons een jongere vrouw die nog eens de winkel inliep en met een jurkje weer terug kwam en op de band legde. Ondertussen gaat de oudere vrouw na ons in de rij tegen mijn vrouw verontwaardigd een heel verhaal ophangen over het rare gedrag van de jongere vrouw. Mijn vrouw knikt steeds heel aardig oui, oui, maar verstaat er ondertussen geen woord van.
's Nachts lekker geslapen en de volgende ochtend viel ons de soms aparte ontbijtgewoontes van de Fransen op, pistoletjes worden gedoopt in de appelmoes, croissants in de koffie en dan hebben wij het nog niet eens over de plakken cake, die wij eerder ook al zagen.
Affijn, het was weer even leuk, tijd om te vertrekken richting Gerberoy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver