dinsdag 7 augustus 2018

Blanc Nez, naar het 1e klif

Vakantie naar Frankrijk

's Ochtends in ons hotel in Duinkerken zaten wij al vroeg aan het ontbijt. Een aantal leden van de kinologenclub die wij gisteren in de receptiehal zagen wachten, zaten ook al te ontbijten. Het Vlaamse jurylid praatte ook nog even tegen ons aan.
Wij waren vroeg, want als we voor 9 uur in de auto zouden zitten, hoefden we geen parkeergeld te betalen. Scheelt gedoe. Iets voor 9 vertrokken wij dus. Eerst naar het dorp Groot-Sinten. Wij gingen nog wat boodschappen halen in de Aldi.
Vervolgens richting Calais, eromheen en een volgende korte stop in Sangatte(Zandgat dus). Even lekker op het strand kijken. We schampten wel een wieldop tegen een hoge stoeprand bij het inparkeren. Ach het is maar materiaal.
Mooi breed strand, lekker wat van ons afgekeken en genoten van een sapje en het uitzicht, o.a. op de veerboten die van en naar Calais varen.
Strand bij Sangatte

Cap Blanc Nez, kijken naar Engeland




Na dit rustmomentje reden wij nog een paar kilometer verder, het klif op van het schiereiland Cap Blanc-Nez (Blankenesse). Dit is een prachtig 134 meter hoog wit klif, dat je een geweldig uitzicht geeft over het Nauw van Calais, de Engelse kust en de directe omgeving. Hier heerlijk even gewandeld en van het uitzicht genoten.

Vervolgens zijn wij in zuidelijke richting naar beneden gereden en bij Escalles achter een camping naar het strand voor het klif gegaan. Prachtig. Het water droop nog uit het klif.
Na twee zulke mooie spots, wordt het wel weer eens tijd voor een sanitaire stop en een hapje. Wij vervolgen onze trip richting Audighen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver