vrijdag 10 augustus 2018

Suippes, de regen voorbij

Vakantie naar Frankrijk

's Avonds in het hotel in Château-Thierry hadden wij besloten om vandaag de bossen in te gaan onder Reims. Na het petit dejeuner (ontbijt) bleek het dus steeds meer te gaan regenen en vonden wij, dat wij ons plan maar moesten veranderen.  Eerst maar eens richting Reims zelf.
Heet water in de thermoskan weer mee en vertrekken. Helaas hadden wij de Tom Tom niet goed ingesteld en werden we de tolweg op gedirigeerd. Nou ja, het regende toch, dan maar een stukje saaie tolweg.
Reims voorbij. De stadionverlichting van Stade Reims brandde zelfs overdag. Voorbij Reims buiten de tolweg stelden we een nieuwe route in.  Ondertussen schampte een stadsbus tegenover ons een stalen hekje op een straathoek, de vonken vlogen eraf. 
Wij stelden de Tom Tom weer in op tolwegen vermijden en op een tweebaansweg reden wij in de richting Verdun en Metz.
Na de koffie rijden wij Suippes door

Rond koffietijd aan het begin van het plaatsje Suippes zagen wij een Lidl. Tijd voor een boodschapje.
Heel rustig. Hier een meisje als personeel en bij binnenkomst waren wij de enige klant. Toch Lidl' s en Aldi's zijn meestal wel lekker overzichtelijk en makkelijk boodschappen doen. En dat ene personeelslid dat eerst nog druk met vakken vullen bezig was hielp ons zodra wij bij de kassa waren ook weer zeer vlot. Dan werken de kassières bij de mega supermarkten vaak veel stroperiger.
Daarna in de auto op de parkeerplaats in de miezer heerlijk koffie met wat lekkers gehad.
Weer verder, Suippes door. Ook in deze omgeving is vroeger zichtbaar veel gevochten. Even naar de wc zou ook fijn zijn. Voorbij Suippes was genoeg geboomte langs de weg. Allebei even een sanitaire stop, vervolgens verder richting Verdun.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver