woensdag 15 augustus 2018

Vianden, van stuwmeer naar kasteel

Vakantie naar Frankrijk de terugreis

Na het ontbijt in Ammeldingen zouden wij dus richting Burg-Reuland. Wij gaan op pad, nog een paar dorpjes langs de Our en dan de brug over vanuit Duitsland weer Luxemburg in. Wij passeren het stadje Vianden. Boven op de berg ligt een mooi kasteel. Wij rijden de stad door. 'In plaats van in Burg-Reuland kunnen wij ook dit slot bekijken. We zijn hier nu toch.' Wij rijden tot het stuwmeer, kijken daar even rond, (bij de Möhnesee hebben wij ooit veel uitgebreider bij het stuwmeer en dan rondgekeken) en keren de auto, stad weer in bergje op en naar het kasteel.

Vanaf naast het stuwmeer zagen wij het kasteel

Het was net 10 uur geweest, dus voor de grote drukte dit kasteel bezocht. Het bezoekerscentrum is deels over een niet meer bestaand stuk heen gebouwd. Daarna gingen het kasteel in met de mooie zalen en ruimtes en soms prachtige doorkijkjes naar de stad. In een deel van het kasteel is ook nog de link van Luxemburg met de Oranjes duidelijk, want de eerste 3 Nederlandse koningen waren toch ook de groot-hertogen van Luxemburg.

Het stadje Vianden vanuit het kasteel

Affijn, mooie dingen gezien en na dit bezoek reden wij verder noordwaarts. We gaan een lunch regelen.

Onderweg kwamen wij bij het Luxemburgse plaatsje Manarch langs de Aldi, lunch is dus geregeld. Naast de Aldi supermarkt een Action, ook daar hebben we nog wat leuks gekocht.  Na de inkopen reden we naar de grens met België. Vlak voor de  grens zagen wij een mooie plek om te lunchen. Stoelen uit de auto, leuk uitzicht op de koeien in het weiland, even schaften. Na deze pauze nog richting Burg-Reuland?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver