dinsdag 14 augustus 2018

Luxemburg, stijfjes

Op terugreis van onze vakantie naar Frankrijk.

In Metz konden wij heerlijk buiten op het terras van ons hotel ontbijten. Na het ontbijt pakten we ons boeltje weer bij elkaar, gooiden het achter in de auto, checkten uit en trokken weer verder.
Niet zo ver, Luxemburg was de bestemming. Bij Thionville stonden we deze zondag toch nog een tijdje in de file, want er was een ongeluk aan onze zijde van de snelweg gebeurd.
In het centrum van Luxemburg aangekomen gingen wij op zoek naar een parkeerplaats. Eerst reden we er een paar keer een voorbij, toen daalden we al af naar de benedenstad. Keren en weer omhoog.
Terug boven vonden wij nu een parkeergarage niet ver van het Place des Armes. Wij wisten het eigenlijk wel van een eerder bezoek, toen wij met ons tentje op de camping in Kautenbach stonden. Luxemburg is een mooie, maar wel stijve en conservatieve hoofdstad.
Eerste parkeerplaatsen, hoewel allemaal bezet, waren speciaal voor vrouwen. 2018! Dit geloof je toch niet. Verder waren alle (zo'n 90%) van de plekken leeg, maar blauw geverfd en gereserveerd. Ik geloof, dat we pas op de derde laag een plekje vonden.
Stad in eerst koffie en piesen. Op het Place des Armes voorzagen wij hierin op het terras van een hotel. Hier werkten 2 stijve Franstalige obers. Voor de muziektent liep een drumband met pubers te spelen, wel  leuk. 

Daarna speelde de fanfare van jonge gasten in de muziektent, ook wel leuk. Na deze pauze gingen wij maar eens een vervolg geven aan de hernieuwde kennismaking met deze stad.


Zondag, dus winkels dicht. Japanners werden rondgeleid door een gids. Op een gegeven moment wat mooie uitzichtpunten over kazematten, dal, benedenstad en bruggen bezocht. Hier hebben wij ook een hotel voor de avond geregeld. Wij gaan vandaag nog een tweede landsgrens over, want het aanbod in Duitsland is groter en goedkoper. Het werd zo'n 50 meter over de grens in Ammeldingen aan de Our. Wij werden bij het bellen in het Nederlands aangesproken. Krijg je gelijk zo'n 'Ik Vertrek' idee 
Affijn, nu zitten wij nog in Luxemburg Stad en wij willen zo nog wel wat eten. Wij lopen weer terug naar het Place d' Armes. Wij hadden wel zin in Mexicaans en namen plaats op het terras van Chi-Chi's. De fanfare van jonge gasten blies er nog steeds lustig op los. Wij moesten tijdens het oppeuzelen van ons bakje nacho's zelfs onze stemmen verheffen wanneer we met elkaar kletsten. Toen onze beide hoofdgerechten kwamen, waren de toeteraars  gelukkig eindelijk klaar. Hadden wij toch heerlijk gegeten.
Daarna haalden wij onze auto weer op en reden wij richting oostgrens van Luxemburg. Onderweg nog even spotgoedkoop getankt.

Wij hadden ons voorgenomen om nog bij de waterval Schiessentümpel bij het dorpje Mullerthal te kijken. Stond er vol auto's. Bij de camping verderop konden wij nog parkeren. In de hitte van die dag hadden we geen zin terug te wandelen naar de waterval. In plaats daarvan wandelden wij een stukje bergop en terug bergaf. Vervolgens zijn wij naar de eindbestemming van vandaag aan de Duitse zijde van de Our gereden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver