vrijdag 10 augustus 2018

Château-Thierry, Wok & Grill

Onze vakantie naar Frankrijk

Na de pauze in Maureuil-sur-Ourcq reden wij dus verder naar de bestemming van die dag: Château-sur-Marne. Het was knap warm en tijd om te schaften. Wij vonden, dat het wel weer eens tijd werd voor een Chinese maaltijd. Wij kuierden over het stadsdeel op het eilandje in de Marne, langs de LU-fabriek naar rechts en kwamen uiteindelijk weer bij zo'n groot winkelcentrum op een bedrijventerrein uit waarin ook een grote Wok & Grill zat. Hier hebben wij eerst maar eens onze beide buiken vol gegeten.

Hôtel de Ville (stadhuis)

Slotpoort

Chateau-Thierry

De krekel en de mier

Na dit stevige en voedzame maal kuierden wij maar weer eens terug beide bruggen over naar het stadscentrum. Achter het stadhuis op de berg liggen de resten van een groot kasteel. Even uitzweten en naar boven.

Uitzicht is prachtig, over de stad de rivier de Marne en de heuvels in de omgeving en eindelijk zien wij ook eens wat wijngaarden na alle graanvelden hier in Frankrijk. Ook het grote witte monument voor de Amerikaanse strijdkrachten uit de eerste Wereldoorlog op de heuvel is vanuit vele plekken in de stad goed zichtbaar. Sowieso kun je nog op heel veel plekken in Noord-Frankrijk de sporen uit beide wereldoorlogen zien.

Het was erg warm, maar dit kasteel, dat in onze ogen meer een ruïne is, maar toch de oorsprong is al uit de 8ste eeuw en daarom toch leuk om eens te bekijken. Er was een soort klimpark bij en een roofvogelshow. Voor die show waren wij wat te laat.
Lekker even een ijsje gegeten. Vervolgens nog wat rondgekeken en via de resten van een oude torentrap weer een stuk naar onderen.

Beneden gekomen wandelden wij, via mooie tuintjes en plantsoenen, die zijn aangelegd met als thema de fabels van Jean de la Fontaine, die hier vandaan kwam, terug naar onze gratis geparkeerde wagen, om via een bezoekje aan de Lidl voor wat drinken naar ons volgende hotel te rijden.

Wij troffen aan de rand van de stad een mooi Ibis Hotel met een mooie ruime receptie. Op het terras dronken wij een lekkere koude pils. Geen champagne dus, die in het hotel ook ruim voorradig was. Op het terras schoot zo nu en dan een hagedisje voorbij, leuk!

Begin van de avond liepen wij toch nog wat langs de zaken hier. In de Decathlon kocht ik een paar nieuwe sandalen. Da's toch wel fijn met dit weer. Later op de avond gingen wij toch nog weer eens naar buiten. ondanks de grote maaltijd 's middags kregen wij nog wat trek. Elk een halve pizza in het tentje verderop gaat er nog wel in. Hier genoten wij echt van bij dit zaakje. Heel vriendelijke mensen. Het afval (doos) konden wij gewoon weer teruggeven aan de balie, geen prullenbak, geen zwerfvuil.

Voor onze hotelkamer, direct boven de receptie en bar, was nog een leuk zitje, waar wij later nog een stevig potje rummikub  speelden.

Wat weer een mooie dag. Morgen het bos in?

Meer over en vanuit  Château-Thierry staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver