woensdag 15 augustus 2018

Burg-Reuland, geen kasteel?

Vakantie naar Frankrijk, maandag 23 juli 2018 de terugreis

Wij hadden na het bezoek aan Vianden heerlijk ontspannen zitten lunchen op onze eigen stoeltjes bij de grens tussen Luxemburg en België in Wemperhardt gemeente Weiswampach. Wij gingen weer rijden, een stukje maar. Bij het gehucht Belgische Malscheid gingen wij toen wandelen, een heen en weertje op een mooi fietspad, de Vehnbahn. Dat is een voormalige spoorweg die liep tussen Luxemburg  via België naar de Duitse Eifel. Dit traject is nu over zijn volle lengte een toeristisch fietspad.
wij hadden toch al geluncht, maar was toch ook dicht

Na de wandeling weer terug in de wagen reden wij door Burg-Reuland (nergens het slot gezien, waarvan wij 's ochtends nog de intentie hadden om het te bezoeken), maakt na het slot in Vianden van vanochtend ook niet meer uit. Een kasteel per dag is wel genoeg.

Wij waren nu al onderweg naar Winterspelt in de Duitse Eifel. Wij vonden dat wij daar in een hotel op de berg wel konden gaan overnachten, konden wij nu vast even inchecken, sanitaire stop en er nog even op uit. Alles zat er potdicht. Dan eerst maar weer verder eropuit.

Al gauw waren wij opnieuw de landsgrens gepasseerd. Wij waren nu onderweg naar Spa. Wij vonden, dat wij dit Belgische kuuroord wel met een bezoek konden vereren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver