maandag 6 augustus 2018

Duinkerken, finaledag

Vakantie naar Frankrijk

Dus geen België meer de tweede vakantiedag maar Frans Vlaanderen. Wij waren ook alweer mooi vroeg ingecheckt in het hotel aan de Rue de Leughenaer  in Duinkerken en konden voor de finale mooi nog een paar uur naar het strand.


Vanaf het stadscentrum bij de haven luier je in een 20 minuten naar het strand in de wijk en voormalige gemeente Malo aan Zee. Hier is een mooi breed zandstrand en een gezellige boulevard. Door de aanstaande WK-finale Frankrijk - Kroatië was de sfeer op de boulevard anders dan anders, uitgelaten.
Tussen 2 en 3 vonden wij het nog wel tijd voor een dejeuner en aten wij een heerlijke verse pizza bij La Volcano op het terras. Na het genot (nou ja genot) van een veels te groot softijsje (druipen), wandelden wij maar weer eens terug naar ons hotel. De enige keer tv kijken gedurende onze trip. De finale. Wij zijn beiden voor Kroatië.
Onze favoriet verloor met 4-2. Maar elk nadeel heb zijn voordeel en dat voordeel was, wij de straat op en meegenieten van het volksfeest, dat in het centrum van Duinkerken ontstond... Toeterende auto's. Schudden van bussen. Bier en gelal. Ik nog met een aangeschoten supporter met een kartonnen Griezman op de kiek.

Toen het feest wat tot bedaren kwam nog door de binnenstad gewandeld en de haven bekeken. Het was weer een super dag.
Morgen de witte en grijze kliffen bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver