dinsdag 7 augustus 2018

Gris-Nez, nog een kaap

Vakantie naar Frankrijk

Wij hebben ons prima vermaakt rond Kaap Blankenesse en slingerden vervolgens via kleine weggetjes zuidwaarts, door Wissant (Witzand,  Hvide Sande) en uiteindelijk zagen wij even voor Cap Gris-Nez in het dorpje Audighen (Oudingem) Le Bistro. Tijd voor een plas-, eet- en drinkpauze.
Op het terras zat meerderen aan een zwart pannetje mosselen met witte wijn, of andere prachtige schaaldieren. Wij kozen allebei voor een eenvoudige steak tartaar. Een smakelijk pauzemomentje.
Na het maal in dit leuke eenvoudige eethuisje reden wij naar het schiereiland en de volgende kliffen van deze dag.


Hoewel enkele tientallen meters lager dan de vorige en grijs, is Kaap Zwarte Nes deze kliffen ook een prachtige natuurgebied. Met centraal er bovenop de grijze vuurtoren en het Verkeersleidingscentrum voor de scheepvaart in het Nauw van Calais. In de tijd van Napoleon en in WO II vonden hier de nodige schermutselingen plaats. Duidelijke uitleg over ook de natuur en overblijfselen van een oud mottenkasteel staat op de borden bij de diversen uitzichtpunten. Weer een prachtige plek.
Na hier rondgelopen te hebben maken wij ons op voor de laatste rit van vandaag, op zoek naar een hotel in Boulogne sur Mer (Bonen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver