woensdag 8 augustus 2018

Varen in de Baie de Somme

Vakantie naar Frankrijk

Vanuit Berk aan Zee, (Berck sur Mer zeggen de Fransen) rijden wij naar Le Crotoy een klein dorpje aan de Somme Baai. Wij zoeken een parkeerplaats in dit kleine dorp. Wij lopen terug naar het dorpscentrum bij de baai. Het is eb.
De baai is droog. Wij lopen een rondje en besluiten om maar te gaan eten. Uiteindelijk werd het lasagna bij een Italiaans restaurant. Om ons heen worden natuurlijk vooral mossels gegeten. Na de lunch smeulen wij nog wat bij het haventje.

 



Het is nog steeds eb, maar er zit nu een vrouw in het kassahokje van de rondvaartboot. Wanneer gaat de boot vertrekken? Over een half uurtje. Oké, 2 kaartjes gekocht en weer op de kade gaan zitten.


Inderdaad, de vloed begint te komen en in een kwartier tijd loopt dit hele waddengebied vol water, wij kunnen vertrekken. Het is toch zeker de moeite waard. Twee keer een glimp van een zeehond gezien en lekker samen de hele vaartocht staand op het voordek doorgebracht.

Weer aan land kuieren  wij weer terug naar de auto. Op naar een hotel. Voorbij Le Crotoy moesten wij nog wachten op het stoomtreintje dat door dit mooie gebied rijdt, vervolgens konden wij onze weg vervolgen naar Friville Escarbotin iets landinwaarts naar ons hotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver