dinsdag 7 augustus 2018

Op hotel in Boulogne sur Mer

Na alle tussenstops vandaag, het was een goed gevulde dag, op naar het eindpunt van vandaag: Boulogne sur Mer.
Wij waren op weg naar een hotel niet ver van zee, maar het reed daar niet bepaald fijn rond in die drukke straten daar, gingen bij het zoeken al bijna ongemerkt door een rood licht en toen besloten wij, toch maar dat hotel bij het centrum.
Dit hotel van een keten, die wij vaker bezoeken was gauw gevonden en wij konden tegen betaling op de binnenplaats van het hotel parkeren.
Wij zoeken onze kamer op. Deze was kleiner dan wij verwachtten, er ontbraken nog 2 handdoeken (dit bij de receptie gauw opgelost), er was maar 1 vrij stopcontact en warm.
Affijn eerst maar eens lekker de broodjes eten die wij helemaal aan het begin van onze rit vandaag in Groot-Sinten hadden gekocht.
's Avonds na een verfrissende douche hebben wij de binnenstad verkend. Het hotel staat tegenover een stadspoort. Hier kan je de stadsmuur op en dan kun je het hele centrum rondlopen. Wij gingen linksom. Al gauw kwamen wij bij het kasteel, dat bij de muur is gebouwd. We vervolgen onze ronde. Vaak leuke uitzichten op de omgeving en zee en doorkijkjes in de binnenstad. Uiteindelijk eindigden na rond de Vaticaan-achtige kerk te zijn gelopen weer bij het beginpunt tegenover ons hotel.
Zin in koffie. Het centrum in gelopen. Op het centrale plein, waar een aantal leuke tuintjes lagen, zat wel wat horeca. Wij vroegen op een terrasje tegen negenen terwijl de mensen om ons heen nog aan het maal zaten met mosselen enzo, of wij ook gewoon koffie konden krijgen en verder niet. Gelukkig geen probleem in dit zaakje, dat mij qua sfeer wel wat Allo Allo-achtig aandeed. Na elk 2 koffie weer naar het hotel.
kasteel

tuintjes

richting benedenstad

Vaticaan?


Daar genoten wij nog na van deze dag waarop wij prachtige plekken langs de kust bezochten. Die nacht niet zo goed geslapen. Warm en al rond 5 uur werden wij wakker van steeds maar weer remmend en optrekkend (vracht)verkeer op de rotonde voor ons hotel. Ach wat maakt het ook uit 'vanavond weer een ander hotel'. De Amerikanen die wij bij het ontbijt en later bij de receptie weer troffen, troffen het minder, zij hadden 2 nachten via een boekingssite geboekt en wilden verder, maar konden de tweede nacht daardoor niet annuleren.
Wij reden ondertussen naar Berck, de start van de volgende vakantiedag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver