donderdag 9 augustus 2018

Gerberoy, pittoresk!

Onze vakantie naar Frankrijk woensdag 18 juli 2018

Wij vertrokken vanuit Friville Escarbotin naar Gerberoy, we belanden op de andere A28 richting Neufchatel in Normandië, mooi landschap en uiteindelijk rijden wij naar het noordwesten richting een van de mooiste Franse dorpjes Gerberoy.

op de A28, Normandië i.p.v. Gelderland/Overijssel


Wij parkeerden op een parkeerplaatsje aan het begin van dit piepkleine oude dorpje met allemaal oude charmante huisjes en prachtige tuinen en begroeiing. Op een gegeven moment even ergens een kop koffie gedronken. Later weer op een terrasje op een binnenplaats bij  l'Atelier Gourmand de Sarah een overheerlijke biologische quiche met garnituur gegeten.



3x het schilderachtige Bergeroy

Na dit heerlijke dejeuner bekeken wij tegen betaling nog de tuinen van de 19e en 20e eeuwse impressionistische schilder Henri le Sidaner. In aanleg een mooi complex op verschillende niveaus achter de kerk. Al hadden wij de indruk, dat ze toch qua onderhoud niet meer de aandacht krijgen, die ze verdienen. Wij hebben die week in Frankrijk mooiere tuinen gezien.


Na deze rondwandeling vervolgen wij onze zwerftocht maar weer, via (Le) Detroit en Rome (klinkt als een omweg) naar Beauvais.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver