vrijdag 17 augustus 2018

Botrange en Vaals, van hoogste punt naar hoogste punt

Vakantie naar Frankrijk dinsdag 24 juli 2018 de terugreis

Na een lekker ontbijt in Spa besloten wij het hoogste punt van België het Signaal van Botrange en de Hoge Venen te bezoeken. Dit was voor ons in feite dezelfde locatie.

Wij parkeerden onze wagen op de parkeerplaats bij dit hoogste punt. Dit punt is 694 meter hoog met het trappetje naar boven precies 700 meter. Er is een restaurant bij, maar dat was nog gesloten.

Wij hebben toen lekker op een gammel bankje in de bosrand onze koffie gedronken. Vervolgens zijn wij een rondwandeling door een stukje van de Hoge Venen gemaakt. Je loopt nabij het hoogste punt van België, maar je hebt niet het idee, dat je op een berg staat. Het is een grote hoogvlakte.

Wij zijn in Wallonië, net als gisteren in Spa. Het plankenpad mochten wij niet over. In plaats van de paar zwakke plekken te repareren, zetten zij er een hek voor. Wij zijn Nederlanders en hebben dus het eerste deel van de route gewoon het plankenpad genomen. Was nog wel te doen.

Na een leuk kuiertje gingen wij weer naar onze auto, om nog even naar het bezoekerscentrum te rijden. Dit is niet te vergelijken met de bezoekerscentra van Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer in Nederland. Er is weinig te beleven en te zien. Na een plas zijn wij weer gegaan, via o.a. Eupen waar je op de berg op een rotonde bijna het stadion binnen rijdt en Aken naar Vaals. Bij Aken kwamen wij op een gegeven moment binnen de milieuzone. Gelukkig waren wij niet bekeurd, want op onze van het winter aangeschafte auto hebben wij (nog) niet een milieusticker.

Bij het hoogste punt van België


Geen toegang?

Hoge Venen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver