vrijdag 31 augustus 2018

Texel, het eiland rond fietsen

Toen onze kinderen nog kleuters waren, vier en vijf hebben wij eens een week een huisje gehuurd vlak bij De Koog op Texel. Het was in de winter maar toch erg leuk.

De dag dat wij met de boot vanuit Den Helder op Texel aankwamen lagen her en der nog plakkaten ijzige ingedikte sneeuw. Enige dagen later werd het fijn weer. Wij besloten twee fietsen te huren en met de kinderen achterop een rondje eiland te fietsen. Vanuit De Koog aan de Noordzee fietsten wij via Den Burg en De Waal richting Waddenkust, een mooie route door dorpjes weiden en vogelreservaten met vele watervogels.

Na het dorpje Oosterend, waar in de buurtsuper nog een boodschapje wilden doen, maar het was schaft, dus niet open, reden wij noordwaarts langs een heel mooi traject langs de zeedijk. Het uitzicht over de toen nog zonnige Waddenzee was prachtig. Vlieland kon je goed zien liggen.

Op een gegeven moment komt de vuurtoren van De Cocksdorp in zicht. Inmiddels was het ook grijs geworden en gelijk een stuk kouder. Verder naar de punt van het eiland vonden wij niet slim. Wij reden linksaf richting Eierland. Nu zit je niet meer in een typisch waddeneiland landschap, maar op kaal winters polder- en landbouwgebied. Op een gegeven wij waren al weer eens linksaf gegaan moment kom je langs het vliegveld. Da's leuk. Er was ook een restaurantje. Hier konden wij mooi even opwarmen, wat eten en drinken ondertussen kijkend naar de bedrijvigheid bij vertrekkende en landende sportvliegtuigjes. Opgewarmd fietsten wij later weer verder. Langs een woning in het dorpje waar beelden staan, die je eerder op Paaseiland verwacht en nabij De Slufter bereik je weer het echte duingebied. Wij fietsen weer verder naar ons vakantiehuisje bij De Koog, een klein stukje nu nog.

Hier konden wij nog net niet verrekt van de kou lekker weer opwarmen met gezellig een blok in de haard. Ja het was wel een leuk midweekje in Texel, waar wij ook nog de zeehonden en aquaria in Ecomare bezochten, over strand en duinen wandelden, naar het zwembad gingen, shopten in De Koog en Den Burg en ik ook nog sportte met onze stabij.



De Waddenzeedijk voorbij Oosterend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver