zondag 12 augustus 2018

Metz, heerlijke dag

Vakantie naar Frankrijk.

Na een lange dag rijden, die begon in Château-Thierry, kwamen wij aan het eind van de middag aan in Norroy-le-Veneur. We checkten in, in een aardig hotel op een bedrijventerrein, dat van binnen was blijven steken in een bonte 70-ger jaren kleurstelling. Diner genoten wij 's avonds nog bij zo'n grote Mister Wok een kleine kilometer van het hotel.  Net als gisteren beviel zo'n Aziatische maaltijd ons goed. Deze keer toch eindelijk een flinke mossel en Sint Jacobsschelp gegeten. De zeevruchten lachten mij de hele week al toe. Als nagerecht paste er alleen nog een waterijsje in.
De andere dag na een karig ontbijtje met alleen zoetigheid als beleg reden wij naar Metz.

Wat een leuke stad!

We zetten de wagen in de parkeergarage en liepen via een winkelcentrum een mooi groot plein op. Eigenlijk een mooi aangelegd plantsoen. Achteraan hadden wij een mooi uitzicht over de Moezel. Wij staken over richting citadel. Mooie gebouwen. Achteraan gingen wij even zitten op de trappen van het Palais du Gouverneur. Dat mocht dus niet. Een militair kwam naar buiten en stuurde ons weg. Ach wel grappig, wij wandelen verder. Ergens een kop koffie, de grote kathedraal bekijken. Daarna op het eiland in de Moezel gaan we Place de la Comédie op. Wat was daar een mooie tuin aangelegd rond de fontein. Daar hebben wij echt wel even een tijdje zitten genieten.
Een heerlijk dejeuner op het terras van Le Comptoir. Vervolgens kuierden wij  lekker verder, langs de Moezel en naar de grote poort des Allemands. Onderweg ook nog even een kerk bekeken. De poort die deels herbouwd is na oorlogsschade van de Tweede Wereldoorlog is groot, net een kasteel.
Na een goed bestede dag reden wij 's middags naar het volgende hotel. Ondanks dat Tom Tom en Google ons op een dwaalspoor zette, vonden wij het na twee keer vragen.
Leuk dit Campanile hotel. Net een flatje. Nog even terug naar het winkelcentrum voor wat lekkers uit de Cora supermarkt en dan vermaken wij ons verder wel.
De volgende dag zouden wij noordwaarts richting Luxemburg.

toegang tot Saint Pierre aux Nonnains Basilica

Palais du Gouverneur de Metz

Place de la Comedie

Porte des Allemands


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver