vrijdag 7 februari 2020

Diever, na een aan- en afmeerdagje

Uit het logboek van 'Onze vaarvakanties in Nederland'

14 juli 2004 met de boot op vakantie (pa+ma+dochter10+zoon9,hond+kat)

Eergisteren waren wij in Meppel aangekomen.

Vandaag een aan- en afmeerdagje, allemaal bruggen en sluizen. Inmiddels heeft de bruggenwipper schaft en liggen we voor de brug te wachten. We zijn om 10 uur vanuit Meppel vertrokken en nu net 4 km van Meppel. Het schiet dus niet echt op, of echt niet op. 1 uur weer vertrokken. Rond half 4 in Dieverbrug aangekomen. We hebben veel bruggen en 4 sluizen gehad. Tot Heerenveen komen er nog 8 bij. We liggen tegenover een Shell-pomp in Dieverbrug.

Morgen houden wij een dagje halt en gaan dan even boodschappen doen in Diever of Dwingeloo. Verder zien we nog wel. ’t Is nu erg regenachtig. Hopelijk wordt het morgen beter.

154 liter

15 juli 2004

Vandaag min of meer een rustdag…. Rustdag? Na het ontbijt zijn wij eerst gaan skeeleren, met zijn allen naar Dwingeloo. Daar op het terras een bakkie koffie gedronken, de kinderen een cola.
Toen weer op de boot aan en daar weer een bakkie gedaan. Daarna zijn wij naar Diever gegaan. Wij op de skeelers, de kinderen op de vouwfietsjes. Niet geheel toevallig kwamen wij een hunebed tegen en die moest vanzelfsprekend beklommen worden. Daarna hebben wij de boodschappen gehaald. Mijn zoon en ik hebben nog even getrimd. Daarna hebben wij alle 4 gedoucht bij de sluis. ’t Is hier best wel oké in Diever, maar morgen varen wij toch weer verder. ’s Kijken wat er achter de horizon nog allemaal te beleven is.

Deze avond net als gisteravond regen. Mijn dochter en zoon hebben ’s avonds bij het hond uitlaten op minder dan een kilometer 137 naaktslakken geteld.
Morgen richting Appelscha.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver