zaterdag 6 oktober 2018

Onze kat mee op de boot


Een aantal jaren hebben wij behalve onze hond op vakanties ook onze kat mee gehad met vakanties op onze boot. Later namen wij ons katertje niet meer mee. Toen onze kinderen thuis bleven was het ook sowieso niet meer nodig.

De kat mee betekende altijd wel wat extra zorg in tegenstelling tot de hond. De hond volgde ons altijd buiten. Ons watervlugge katertje hielden wij altijd binnen als ie op vakantie mee was. Thuis was het gewoon een buitenkat die 's nachts de straat op ging. Meneer hield er ook de rare gewoonte op na in vakanties op op de bak te gaan zitten poepen als wij net in de kajuit zaten te eten.

Verder hadden wij ook wel plezier van de kat hoor. Op de foto zit ie in de achterkajuit, waar de kinderen sliepen in het krat met boeken van de kinderen.


De kat of huiskat (Felis silvestris catus) is een van onze oudste huisdieren. De kat behoort tot de familie der katachtigen (Felidae). Het vrouwtje is een poes, het mannetje is een kater en een jong is een kitten. De huiskat stamt af van de Afrikaanse wilde kat (felis silvestris lybica) die ook in het Midden-Oosten voorkwam. Toen de mensen daar met landbouw begonnen, begaven de wilde katten zich steeds meer in de nabijheid van de dorpen, waar in de voorraden die door de landbouw werden opgeslagen muizen voorkwamen, een makkelijke prooi voor deze katten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver