dinsdag 18 augustus 2020

De Schelp, 1 tegen 1


Het is 23-7-2009 en wij zijn met zijn vieren met onze boot op vakantie

Amsterdam, vlak bij het Amstelstation in een haven bij de Amstel. Half 8 moest mijn lief naar de wc en onze hond, die loops is ook. Maar even een rondje met de hond gelopen en ondertussen op het Amstelstation de Spits, Metro en Pers gehaald. Nog even slapen en gelezen, daarna lekker ontbeten. Het werd helaas steeds grijzer en regenachtiger. Rond 11 uur vertrokken wij via de Weespertrekvaart Amsterdam uit. Achteraan in een rij van 5 schepen in Diemen door 2 lage ophaalbruggen, vervolgens in een slakkengangetje naar Weesp. Daar aangekomen zijn mijn zoon en vrouw even naar de Albert Heijn geweest. En weer verder. Traag door de 3 bruggen. Wij hadden een plekje in de Vecht op het oog. Op die aanlegplaatsen was geen mogelijkheid om op de kant te komen, verder naar Muiden, de sluis door en de ‘zee’ op. Fijn weer ruim water, ruim zicht en het was droog. 

Ons doel was het eerste eilandje in de randmeren. 'De Schelp', daar zitten wij nu, na een gezonde maaltijd van sla, gekookte aardappelen en karbonades. ’s-Avonds hebben wij lekker nog een paar potjes 1 tegen 1 voetbal gespeeld. Mijn zoon moest nog al eens zwemmen, want de kantjes hier zijn niet zo breed. 

Rond half 10 ’s-avonds na de thee zijn wij naar binnen gegaan. Dochter en zoon zitten te ‘Sims-en’ en straks nemen wij er nog 1, 2 of 3 of…

…morgen naar Spakenburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver