dinsdag 4 augustus 2020

Grootschar, buren

Onze vaarvakanties in Nederland

14-7-2008 Met zijn vieren met onze boot op vakantie (pa + ma, 2 pubers en een hond)

Gisteren vertrokken uit Emmeloord, wij worden wakker in Lemmer.

Vanmorgen ging mijn schat al vroeg met onze hond naar 't strand in Lemmer, waar die geweldig in de golven speelde. Er lag op de terugweg iemand tegen de dijk te slapen, die zal later wel met een geweldige kater wakker zijn geworden.
de meiden shoppen nog even Bentex, Lemmer

Nog heerlijk samen even gelezen in bed en toen na 10 uur ontbeten. Vervolgens hebben wij nog even gewinkeld en na telefonisch contact van mijn lief met onze buren / vrienden uit de buurt dus,  die ook met de boot op vakantie zijn, afgesproken om elkaar te treffen.
onderweis oer de Fryske Marren

Rond kwart voor 2 zijn wij uit Lemmer vertrokken. Het woei best en met Klaas Jansma op de radio was het heerlijk varen. Rond half 5 troffen wij elkaar op het Grootschar in het Sneekermeer tegenover het Starteiland. Wij hebben heerlijk bijgekletst en genoten.

's Avonds nog met onze buren geborreld, topdag!

15-7-2008


Vanmorgen rond half 9 had ik al even gepiest en de hond uitgelaten, kroop er weer in en toen werd er een complete trekker naar het eiland gebracht met een boot van de boswachter. 't Was al vroeg onrustig. Onze 'buurman' had hier behoorlijk last van pollen gehad op het Grootschar, dus onze buren voeren al vrij vroeg richting Sneek. Wij volgden na ons ontbijt rond 11 uur. Begin van de middag zaten wij alweer vlak bij onze vrienden in het voor ons bekende haventje op het Eiland in Sneek. Koffie gedronken met en bij onze buren en vervolgens een terrasje gepakt in de stad. Onze dochter en zoon waren ondertussen met hun neven en nicht uit Sneek op sjouw, terwijl wij van de biertjes en lunch genoten op twee terrasjes in Sneek.

's-Middags laat zijn wij nog even langs de Super-De Boer geweest voor wat spullen en daarna macaroni gegeten onder het genot van 't skûtsjesilen via de digitenne op ons tv-tje. 's Avonds weer even koffie bij de 'buren' na onze honden te hebben uitgelaten. Daar weer na hebben wij ook nog maar even gebuurd bij onze (schoon)zus en zwager die hier vlakbij wonen. Mijn zoon zat nog tot laat dan weer met onze eigen 'buurvrouw - vriendin' te schaken. Morgen vaart onze boot een dagje niet - rustdag.

Iedereen en vooral ook onze dochter heeft genoten van deze dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver