donderdag 20 augustus 2020

Genemuiden, de Ketting

Onze vaarvakanties in Nederland

Vrijdag 19 juli 2013 eerder uit het werk gegaan met beide kinderen patat gegeten en half 5 waren wij beiden met onze hond op de boot.
onderweg naar Genemuiden

Met prachtig weer, maar wel behoorlijk wind zijn wij naar het vluchthaventje De Ketting bij Genemuiden gevaren. Tot onze verrassing was zelfs het kantje in de hoek nog vrij. Lekker ruim gezeten, 's-avonds in de stuurhut met een ouzo en een biertje en een blokje kaas.  Iets na elven tevreden gaan slapen. Zeven uur al weer wakker, nog even in de relaxstand en om 20 over 8 zitten wij aan een heerlijk ontbijtje.

Zaterdag 20 juli 2013

Rond 9 voeren wij weer, het was nog bewolkt, maar er was nauwelijks wind. 10 Uur gingen wij door de Voorstersluis,  3 kwartier later door die in Marknesse. Vervolgens in Emmeloord een plekje gezocht aan de steiger.  Eerst de hond mee, maar al wel wat boodschappen gehaald bij de Lidl. Later zijn wij samen nog even het winkelcentrum in gegaan. We hadden niet zo'n winkelzin, gauw klaar. Mijn lief had wel een mooie witte biezen cowboy-hoed gekocht, krantje en even langs de Albert Heijn. Daarna hebben wij bij de boot heerlijk de stoelen en tafel in het gras gezet en in de zon gezeten.  Later heeft mijn vrouw nog even bij de Xenos een mooie parasol gekocht, teveel zon is ook niet fijn.
een nieuwe parasol

Heerlijk dagje tot nu toe en lekker gekookt door mijn schat, bloemkool met heerlijk varkensvlees. Daarna nog maar weer even een rondje met de hond.

Morgen naar Lemmer?

Meer over en vanuit Genemuiden staat in onderstaande stukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver