zaterdag 16 februari 2019

Soest Duitsland bekijken



Het is 11 augustus 2014 en voor het eerst sinds 2001 gaan wij in onze 'hoofdvakantie' niet met onze boot. Samen bezoeken wij met auto en tent 3 Duitse campings.

Vandaag is de derde dag op onze 1e camping aan het stuwmeer de Möhnesee.

Vanmorgen lekker uitgeslapen… maar niet heus. Zeven uur wakker, douchen en alternatief ontbijt, want broodjes kun je hier alleen op bestelling krijgen. Lekker ontbeten toch met bierworst en veel beschuit. Na dit ontbijt op naar Soest, onder andere om Campingaz.

Ooit hebben wij zelf 7 maanden in Soest gewoond. In het wat suffe Utrechtse dorp dan. Nu waren wij een paar uur verderop in de Duitse stad Soest.

Soest is een mooie typisch Duitse stad met veel vakwerkhuizen en een kabbelende beek door het centrum. Hier konden wij ook heel leuk even wat winkelen na de koffie op een terrasje op het Stadhuisplein. En met behulp van informatie van het VVV in een watermolen hadden wij adressen voor Campingaz op het plaatselijke industrieterrein. Wij vertelden ook nog even, dat wij een aantal maanden in Nederland in een dorp met precies dezelfde naam hadden gewoond. De dames hadden al vaker bezoekers in hun kantoortje gehad uit het Nederlandse Soest.

Na wat Umleitungen hadden wij de Campingaz-zaak gevonden, daarna nog effe boodschappen in een supermarkt langs de ringweg in de stad gedaan en bij het bakkertje lekkere broodjes voor de lunch gekocht.

Toen reden wij weer terug naar Delecke, op zoek naar een brievenbus en daar de kaarten voor onze ouders, de twee kinderen en twee cliënten van mijn vrouw op de bus gedaan en ook nog even contact via de app met onze zoon thuis gehad en wat foto’s uitgewisseld.
Terug bij de tent eerst heerlijk even wat gelezen en lekker gekookt met ons nieuwe gas op de betonnen tafeltennistafel. Ik koken, mijn vrouw, de hand- en spandiensten en typisch campingvoer macaroni bereid. ’s Avonds hebben wij onze buitenspelletjes erbij gepakt en jeu de boules gedaan en daarna en langer gevoetbald, da’s toch leuker.
Toen de tent in voor een biertje, het was buiten te koud geworden.

Morgen naar Warstein.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver