zaterdag 22 april 2017

Clervaux (Lux) verkeerd perron

Dag 13 van onze vakantie in de Ardennen. 

Jaren geleden, samen aan het zwerven met de trein. Wij hadden een hele grote weekendtas mee en een rugzak. Daarin een hele kampeeruitrusting Wij gingen naar de Ardennen. Wij bezochten zowel België, als Luxemburg in deze kampeervakantie.

Na een aantal dagen Grand Halleux in België gingen wij verder naar het piepkleine dorpje Kautenbach in Luxemburg. Vanuit deze plek hebben wij in de week die volgende wat in Luxemburg rondgezworven.

Zo belandden wij op een goeie dag in Clervaux. Wij gingen daar heen voor wat boodschappen en vers geld (het was begin jaren-90, dus moesten wij eurocheques inwisselen voor Luxemburgse francs). In Kautenbach was slechts een camping (waar ook onze tent stond), een treinstation en een restaurant. Verder was het er wel heel mooi, groen en heuvelachtig, maar daar dus geen bank en geen supermarkt, daarvoor moesten wij dan naar bijvoorbeeld Wiltz of Clervaux.

Clervaux is verder een leuk klein stadje met een groot kasteel. Na een paar uurtjes maar weer naar het station, om de trein naar Kautenbach te pakken. Wij staan op het perron. Volgens mij stonden er alleen toeristen op het perron. Er wordt wat omgeroepen in het Luxemburgs. Het zal wel. Er zijn zat toeristen in Luxemburg die Frans of Duits kennen, maar zo’n streektaal, da’s lastig. Iedereen bleef gewoon staan waar die stond. Komt ineens de trein op het ‘verkeerde’ perron binnen. Al die rare toeristen, waaronder wij, snel het spoor over om de trein te pakken. Nu was de boodschap van de omroeper pas duidelijk 🙂

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver