zaterdag 8 april 2017

Tesuque – Camel Rock

Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika

Tsja, dat weekend in Egmond toen ik het Zia-symbool zag, moest ik toch ook weer aan die zomer in De Verenigde Staten van Amerika denken, waar wij New York, New Jersey, Pennsylvania en New Mexico bezochten. Toen gingen we wel met het vliegtuig en ver, maar ook daar trokken wij voornamelijk rond in een afgeragde Chevy van en sliepen wij in een aftandse caravan (trailer).

Een van de dingen die wij daar in Santa Fé County zagen in Tesuque Pueblo was Camel Rock. Camel Rock is een in New Mexico bekende en opvallende de rotsformatie en bezienswaardigheid, gelegen langs de VS Routes 84/285 tegenover de Camel Rock Casino. Als je de rots ziet begrijp je de naam, hoewel dit dier in het Nederlands in de regel dromedaris en niet kameel wordt genoemd.


Wij hebben ook in de omgeving in het reservaat gefotografeerd van deze Native Americans stam. Na ons gefotografeer kwam een patrouillewagen van de politie van het reservaat. Ik weet niet of het nu nog zo is, maar de oorspronkelijke bewoners hielden er niet van, dat wij foto,s van van alles en nog wat stonden te maken. Na een praatje zijn wij drieën maar weer in het busje gestapt en verder gereden.

Een foto die wij niet hadden mogen maken in het Tesuque reservaat

Leuk, maar er is veel meer bijzonders te beleven in Santa Fé en omgeving zoals ook Nambé Pueblo  en een paar uur zuidelijker langs Route 66, of nabij Los Alamos, of nog een stukje noordelijker dan Tesuque, de Pueblo Okay Owingeh


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver