dinsdag 25 april 2017

Het wordt lente, sneeuwklokjes!

19 februari 2017, we zitten nu ruim een week na de laatste vorstperiode en de groen puntjes die al zichtbaar waren, zijn vandaag veranderd in sneeuwklokjes. De hazelaar is ook nog steeds in bloei, ja de lente komt steeds dichterbij, ook al is het vandaag miezerig weer.

Het gewoon sneeuwklokje (Galanthus nivalis) is een bolgewas uit de narcisfamilie. Het is een algemeen voorkomende stinsenplant, die ook veel wordt aangeplant, en dan verwildert. De plant is afkomstig uit Zuid-Europa en is in Nederland sinds de achttiende eeuw ingeburgerd.

Het sneeuwklokje is een vaste plant, die zich vooral voortplant door bolletjes. De plant bloeit vroeg in het voorjaar op een licht beschaduwde of soms zonnige plaatsen op vochtige, matig voedselrijke tot voedselrijke grond.

Het mooist is natuurlijk, dat zij hun bloemetje laten zien, dwars door de wegdooiende sneeuw heen. Maar da’s vandaag niet het geval.

2 Februari 2020, een week geleden zag ik in de zachte januarimaand al bloeiende sneeuwklokjes in een tuin in Lichtenvoorde, vandaag stonden ze ook in onze tuin volop te bloeien.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver