woensdag 29 december 2021

Ohkay Owingeh (San Juan Pueblo), markt

 Onze reis naar de Verenigde Staten van Amerika 

Op een van onze laatste dagen van ons verblijf in Santa Fé New Mexico bezochten wij een kunstmarkt van Native Americans in de pueblo die toen nog officieel San Juan Pueblo heette. Sinds 2005 heet deze pueblo (ook) officieel weer Ohkay Owingeh. Deze pueblo bestaat al sinds de 13e eeuw en wordt bewoond door het Tewa volk. Vandaag de dag is deze Pueblo een van de grootsten waar de taal van de Tewa nog de voertaal is. 

Vanuit Santa Fé reden wij noordwaarts ook door het 8 kilometer onder deze pueblo gelegen dorp  Española, waar wij een aantal mooie low riders zagen  cruisen. Onderweg kreeg de oude Ford Transit bus, waar mijn neef achter het stuur zat, mijn lief op de bijrijdersstoel en ik op de koelbox nog twee keer een lekke band, maar dat mocht de pret niet drukken.

In San Juan Pueblo werd de markt ook bezocht door vele toeristen. Wij hadden nog een gesprekje met  een stel van Duitse afkomst. Het was best leuk een keer zo'n indiaanse markt te bezoeken Foto's  maken mocht alleen als je eerst $ 10,= aftikte. In 1992 schoot je ook niet net als nu digitaal bij wijze van spreken honderden vakantiekiekjes op een dag met je analoge toestel met een rolletje van 36. Foto's van dit evenement bestaan dus niet, hoewel wij wel iets zuidelijker nog wat foto's in een ander Native Americans Reservation hebben geschoten.

Na onze dagen in en rond Santa Fé, zouden wij onze Amerika-vakantie afsluiten met nog twee nachten in een hotel in Albuquerque.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver