donderdag 27 april 2017

Zwolle – Bevrijdingsfestival Overijssel 2016

Op 5 mei waren wij alweer naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle gefietst. Hartstikke mooi weer en het was vandaag dubbel feest, want ook Hemelvaartsdag. De tweede keer sinds WO II, dat Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag op dezelfde dag vallen en de enige keer in de 21ste eeuw. Het zou dus skrikkeluk druk worden. Bijna iedereen vrij. We besloten dus d’r maar vroeg heen te fietsen. Bij het Wilhelmus liepen wij al richting ingang.

Eerste act die wij zagen was Kenny B, lekker reggae. Daarna bakje koffie, later nog een ijsje, tweede act Nielson, was aan ons niet besteed. Vervolgens maar eens een ronde door het park gedaan. Mensen kijken is ook leuk.

Nog even bij de Talentstage gekeken bij Jessy. Leuke indie rock. Daarna zagen De Likt op het Abbott podium. Heerlijke electro rap. Nu ook op zoek naar zo’n slip. Onder het genot van een biertje nog een stukje Rootsriders meegepikt. Daarna weer naar huis. Paar leuke uren beleefd. Lekker de tuin in.

Toen liep het festivalterrein op de Weezenlanden weer helemaal vol.

Benieuwd wat er komende bevrijdingsdag weer te zien is.

*Op Hemelvaartsdag wordt binnen het christendom herdacht dat Jezus Christus is opgevaren naar God, zijn vader in de hemel, negenendertig dagen na Zijn opstanding uit de dood. De viering is onderdeel van de paascyclus en daarin telt Hemelvaartsdag als de 40ste paasdag.

Kenny B en De Likt en Rootsriders kun je o.a. beluisteren op  Spotify afspeellijst Radio Omhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver