vrijdag 14 april 2017

Leeuwarden – Theater Romein – naar Pigmeat

In voorjaar 1997 waren wij samen eens een avond naar een concert in de mooie binnenstad van mijn geboorteplaats Leeuwarden. Het concert was in het toenmalige Theater Romein. Dit theater was toen gevestigd in de Westerkerk. Deze kerk was begin 16e eeuw de eenbeukige Begijnenkerk van het Sint-Annaklooster van de Grauwe Begijnen in Leeuwarden. Na de reformatie en een verbouwing (1639-’43) kreeg de protestantse kerk de naam Westerkerk. Tot de opening van podium De Neushoorn in 2015, was hier Poppodium Romein gevestigd.

Wij gingen naar wat destijds een van onze favoriete bandjes was het duo Pigmeat, een Fries folkduo, bestaande uit Jan Seunnenga en Sytse Haima, bekend door hun “straatmuzikantenstijl”. De naam was ontleend aan een nummer van Leadbelly.
Wij hadden ze al eens op een schuurconcert in Gaasterland gezien, later zagen wij ze nog eens terug op het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden.
Zij speelden veel covers, maar ook eigen nummers, grootste hits, vooral in Noord Nederland, waren de Hank Williams cover I Saw The Light.
Muziek van o.a. Leadbelly, Pigmeat en Hank Williams kun je horen op Radio Omhuizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver