dinsdag 11 april 2017

Aabenraa (DK) Met de trein

Met de camper naar Denemarken, vrijdag 5 augustus 2016


Wij hadden de wagen aan het Aabenraafjord in Aabenraa geparkeerd bij de jachthaven, nadat wij die ochtend van een camping bij Børkop aan het Vejlefjord waren vertrokken. Wij dit gezellige Deense stadje eens verkennen. Leuk oud centrum, verder geen bijzondere winkels, maar ja dan hoef je ook niet te shoppen scheelt weer. Komen wij aan de rand van het centrum, zien wij een oud treinstation.

Er even omheen gelopen. Staan daar een aantal rode fietstreintjes. Da’s leuk. Wij naar het boetiekje naast het station. Want dat wou ik: op zo’n treintje fietsen. Na ons gesprek met de winkelmevrouw, deels in Engels, deels in Duits, bleek dat wij tegen drieën terug moesten komen, want tussen drie en vier kan je 7 km de stad uit (het bos in) fietsen, daarna tussen 4 en 5, weer terug en nu was er al een groep fietsen op het spoor onderweg.


Het was nog geen half 2, dan eerst maar schaften. Hebben wij even verderop gedaan. Een heerlijke goedkope pizza elk bij de pizzeria Aabenraa. Je kan daar zelfs een pizza Amsterdam en een pizza Utrceht (fout gespeld op hun kaart), maar die hadden wij beiden niet.

Daarna met 2 flesjes fris in de rugzak terug naar het station. Pinnen gingen niet met onze NL-pas, dus de laatste krone op een hoop gegooid en op een fietsje samen bos in, berg op. Wat is dat leuk!

Dat ijzer op ijzer geluid geeft je echt het treingevoel.

Na pauze op het eindpunt met een flesje fris op de picknickbank ons treintje gekeerd en teruggefietst over het spoor. Nog leuker! Berg af!

De andere dag Denemarken weer uit, naar Duitsland, Schleswig. Lijkt ons een geschikte tussenstop richting Hamburg.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver