vrijdag 14 april 2017

Epe – Tent kamperen

Vele jaren geleden, in juli 1997 was onze eerste langere vakantie met onze eigen stormtent in Epe, op camping de Schaapskooi. Deze camping heette toen (tijdelijk) Euroase. Wij waren er samen met de onze fietsen, fietskarren erachter vanuit Harderwijk er naar toe gefietst. Wij waren 1x eerder met de kinderen in een tent op vakantie geweest, maar dat was een huurtent in Eext, die al met alle luxe klaar stond.
Deze keer deden wij het veel eenvoudiger.

Aangekomen, gingen wij er maar ’s onze tent opzetten. Onze overburen gingen er eens goed voor zitten, dat zou wel even duren. Nou zo’n tent stond zomaar. Wij waren gauw klaar en konden koffie gaan maken in onze keuken (ingericht op een van de fietskarren).
Onze kinderen (peuters toen nog) werden even later door ame en oate gebracht.
Wij stonden op een veld met ‘slechte’ bosgrond, die na elke bui blank stond, heerlijk. Er was een prima sfeer op onze veldje. Dat het sanitair een noodvoorziening was met weinig waterdruk… boeien. Wij vermaakten ons prima. Veel naar het speeltuintje, 's skelters huren al konden ze nog nauwelijks de trappers rondkrijgen, fietsen kinderen achterop naar speelpark of dierentuin, zwemmen, lol!
Op een gegeven moment, ons dochtertje en zoontje waren vrienden geworden met de vier zoontjes van de overburen en gingen met hun voor wat lekkers in de voortent. Toen hoorde ik mijn dochter van drie roepen, ‘kijk die mensen hebben een huis in hun tent’.
Ja wij hadden een prima vakantie in Epe en de ‘stormtent’ gebruiken wij nog steeds zo nu en dan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver