maandag 13 juli 2020

Noordse Dorp, het Plashuis

Afgelopen zaterdag besloten mijn lief en ik om, om nieuwe luie stoelen te gaan kijken in Ter Aar. Een kleine twee jaar geleden waren wij daar ook al eens geweest, om eetkamerstoelen. Wij reden er over een rustige A28 heen, voorbij Amersfoort werd het drukker, maar voor 11 uur waren wij er. Het was er drukker, dan de vorige keer, maar ja het was deze keer dan ook in het weekend.

Al gauw vonden wij 2 mooie stoelen en ook vonden wij later nog een mooie bank, die wij van hetzelfde deel laten maken. Het 'verplichte' deel zit er rond half een op. Laten wij nu lekker gaan toeren. Google Maps hadden wij ingesteld op kasteel De Haar. Hier waren wij nog nooit geweest.
Wij reden rustig over hele kleine weggetjes door het groene en natte laaggelegen hart van Zuid-Holland. Op een gegeven moment passeerden wij het dorpje Noorden en de daarbij behorende buurtschap Noordse Dorp. Hier zagen wij een prachtig café met terras aan een plas.

Wij zochten een mooi plekje op het terras van dit Sportviscentrum, prachtig uitzicht, sportvissers op de plas, blauwe lucht met kleine wolkjes, stalen roeiboten met roefje en ouderwetse peddels, weren en ribben (misschien noemen ze die hier wel anders dan daar) wat mensen op het terras en een fijne kleine overzichtelijke kaart. Beter wordt het niet een daalders plekje.

Wij bestelden een schnitzel met patat salade en een 0.0% biertje. Heerlijk grote schnitzel op een klein bordje. Genieten! Na afgerekend te hebben en een plas gedaan te hebben verkenden wij de omgeving het meer en de oude steigers en bruggetjes, een prachtig complex.


Op het terras vingen wij nog wat flarden van andere gesprekken op, onder andere twee Amsterdams pratende dames (wandelaars aan de schoenen te zien), die klaagden over de kleine kaart, wat wij hier echt wel vonden passen, er stond o.a. een uitsmijter, visserslunch, schnitzel en saté en nog wat op, wat wil je nog meer? Anders loop je maar door naar de eerst volgende stad met trendy lunchrooms.
Wij vonden het hier geweldig pauzeren.


Na deze diner-lunch besloten wij Kasteel De Haar maar te laten lopen, want voor half vier was alles al volgeboekt (corona-crisis dus reserveren) en mooier dan dit wordt het toch niet en besloten wij maar via b-wegen terug naar Zwolle te rijden, prachtig door dorpen als Breukelen, Nieuwersluis en Loenen waar wij vroeger wel hadden gevaren via Loosdrecht, Hilversum, Baarn en  Bunschoten-Spakenburg richting Nijkerkersluis (voor een ijsje) en dan door de polder deels langs het Drontermeer weer naar huis.

Het enige trieste hieraan was, dat wij afgelopen donderdag onze geweldige lieve hond moesten laten inslapen en op veel van de plekken waar wij langs toerden hadden wij ook van alles met dit prachtige beest beleefd...

...Maar verder was afgelopen zaterdag een topdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver