dinsdag 14 juli 2020

Loenen a/d Vecht, gratis?

26-7-2011 Met zijn vieren met onze boot op vakantie (pa + ma, 2 pubers en een hond)

Vanmorgen nog even gewassen in Vinkeveen Jachthaven Omzigt. Dus alles weer schoon en droog mee voor maar 6 euro. Ook de haven was niet duur in vergelijking met de bruggen en sluizen vanaf Ouderkerk de dag ervoor, met € 10,50 zelfs goedkoper.

Pas tegen twee uur zijn wij gaan varen, eerst de Vinkeveense Plassen over. Dat was flink turen, waar je naar toe moest, er stond niets aangegeven. De eerste brug moest gewipt worden, de 2e konden wij onderdoor, ook de boot, die na ons kwam, alleen die snapte dat niet, hij voer 3 keer tegen de meerpalen en toen is de sluiswachter maar na hem toe gegaan om de brug te wippen. Dat werkt volgens hem sneller, dan uitleggen dat 't wel past. Goed, ook deze sluis was weer 6 euro.

even wachten voor de Nieuwersluisbrug

Wij zijn de Vecht opgegaan door hele kleine doorgangen, zo smal dat mijn zoon en ik elk aan een kant stonden om te kijken of het wel paste. Gelukkig  paste het daar bij Nieuwersluis. We moesten voor wij de Vecht op gingen wel de brugwachter nog bellen, al met al duurde het best wel lang.

Arkje in de Vecht, te koop

Nu in Loenen beland, dachten wij een gratis plek langs de Vecht te hebben, maar dat was dus niet zo.
Ondanks, dat er niets staat aangegeven, kosten € 8,50 voor 0 voorzieningen.

Wel hebben wij hier lekker spagetti en capucijners gegeten.

27-7-2011

Vanmorgen waren wij al snel op de rit. Voor tienen zaten wij met zijn allen te ontbijten en voor half 11 voeren wij al de Vecht af richting Weesp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver