maandag 20 juli 2020

Almere Haven, crisis?

Onze vaarvakanties in Nederland

28-7-2011 Met zijn vieren met onze boot op vakantie (pa + ma, 2 pubers en een hond)


Heerlijk geslapen in Weesp, onze hond liet ons tot na 9 uur uitslapen. Lekker uitgebreid ontbeten met bakbroodjes en gebakken ei. Havenmeester gevraagd of wij ons bilgewater konden afpompen, was geen probleem, het mocht zelfs kostenloos.


We moesten daarn lang wachten voor we door de brug konden, die bediening liet op zicht wachten. Op naar Muiden, weer wachten op de sluis en weer € 4,50 lichter. Voor Muiden lag het vol met werkschepen en het was er erg onoverzichtelijk. Er worden baggerwerkzaamheden gedaan. Hierdoor konden wij niet door het snelle recreatiegeultje varen in de beschutting van de eilandjes voor de kust. Maar het was rustig en goed weer en wij zijn voor de eilanden langs over het Markermeer gevaren. 

Ook hier lagen allemaal gele werktonnen. Heerlijk even, ruim water. Maar het is dan nog wel een eind varen naar Almere-Haven en op het laatst ook wel wat saai. Almere-Haven heeft een hele dikke havenmeester, ja het is gezellig druk in Almere. Wel is het winkelcentrum wat we van jaren geleden al kenden aan het verpauperen. Last van de crisis?

Vanmiddag was 't lekker warm. Mijn zoon ging op zoek naar een skate-baan (vond ie ook) en mijn lief en dochter gingen even shoppen. Ik bleef aan boord en maakte later de warme hap voor vandaag. Boodschappen die mijn dames van de Albert Heijn hadden meegenomen, bloemkool, visburger, bakaardappelen. Na de avondwandeling hebben wij verder rustig aan gedaan.


Meer over en vanuit Almere staat in onderstaande stukjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver