dinsdag 5 januari 2021

Loosdrecht, nieuwe boot

Onze vaarvakanties in Nederland

Op 29 april 2003 arriveerden wij met ons kleine oude bootje via overnachtingen op eilandje De Zegge bij Zeewolde, in Naarden (2x wegens het minne weer) en Nederhorst den Berg. Na dit laatste dorp verlieten  wij de Vecht en via sluis 't Hemeltje, waar wij in de stromende regen werden geschut voeren wij het Hilverums Kanaal in. Een met mensen afgeladen bootje voer ons tegemoet, toen wij de sluis verlieten met ons vieren. 'Het zal wel weer zo'n Veluwse familie zijn', zei de sluiswachter. 

Waar wij vanuit het kanaal de erlangs gelegen plassen in konden kijken, zagen wij, dat daar een behoorlijk golfslagje stond met dit regenachtige en winderige weer. Bij de Intratuin van Hilversum verlieten wij via een zelfbedieningssluisje (de Raaisluis) het kanaal en voeren wij de 's Gravelandse Vaart op. Rechts af via de Drecht voeren wij het veenplassen gebied van de Loosdrechtse Plassen in, weer naar rechts kwamen wij uit bij Jachthaven Het Anker. Hier zouden wij overnachten met ons kleine bootje.

's-Middags liepen wij naar Euro Yachts, om de boot te bekijken die wij op botentekoop.nl al hadden gezien. Ja een kanshebber. Wij vonden hem al vier prachtig deze meer dan 9 meter lange Tjeukemeerkruiser en groot. Heel wat anders dan ons huidige motorbootje van een meter of 5.

De andere morgen, 30 april Koninginnedag gingen wij naar BCL Yachtbrokers aan de andere kant van de Loosdrechtse Plassen. Hier lag ook een boot, die wij op internet hadden gezien en die ons echt wel wat leek. Van dichtbij viel die trouwens zwaar tegen. Bovendien konden wij er niet echt in kijken, dicht want  Koninginnedag 2003.

Vanaf BCL zochten wij de Vecht weer op en voeren wij richting Weesp. Onderweg wilden wij nog benzine kopen voor onze oude buitenboordmotor, maar het eerste de beste pompstation langs het water was dicht, want Koninginnedag. In Weesp aangekomen besloten wij maar te eten uit de voorraad, de supermarkt is dicht vandaag, Koninginnedag en wij voeren verder door Muiden waar wel benzine te krijgen was, het IJmeer op de randmeren op en naar de passantenhaven in Almere Haven.

Hier overnachtten wij. De andere dag 1 mei zocht mijn lief en dochter een huisarts op, want mijn lief had last van haar been. Ondertussen sloot ik telefonisch de koop en sprak een proefvaart af. 17 Mei gaan wij een proefvaart maken. 2 Mei voeren wij via de Hoge Vaart weer richting Harderwijk, naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver