maandag 6 juli 2020

Ommen, relaxt toeren om boodschappen

Afgelopen vrijdag hadden wij samen vrij en wij besloten na ons ontbijt, om de boodschappen maar niet in onze woonplaats te halen, maar er een uitje van te maken in het gemoedelijke stadje Ommen.
Wij zijn er redelijk bekend, dachten wij, want veel vaker daar geweest.

Vanaf Zwolle is het een minuut of 25 naar Ommen met de auto. Wij hadden hem bij het centrum geparkeerd, gratis 2 uur met parkeerschijf. Eerst even een rondje door het centrum. Wat is er veel nieuw en dus ook daar voor gesloopt. In Ter Stal scoorde mijn lief 2 nieuwe broeken. Na het winkelrondje was de Action aan de beurt. Die waar wij een paar jaar terug 2 prachtige hardhouten tuinstoelen kochten. Ook een tasje vol spullen... En dan is het lunchtijd.



Het werd het terras bij Tante Pos, want het was mooi weer. Aan de rand van het terras vlak bij de Vecht op een mooie plek midden het stadje vonden een fijne tweezitter vlakbij het 'Bokje op het Ei'. Wij hadden natuurlijk ook een tafeltje met stoelen kunnen kiezen... Koffie hadden we die morgen overgeslagen, dus daar begonnen wij nu mee, kregen wij ook een lekkere dot slagroom naast. Daarna geluncht, ik een broodje beenham, brie en honing mosterdsaus gegarneerd met volop groente. Heerlijk! Bediening was vriendelijk, vlot en attent en er was volop te zien en te beleven rondom het terras bij het voormalige postkantoor. De molen op de andere oever van de Vecht draaide, er liepen winkelaars, wandelaars (Pieterpad?) voorbij, genoeg te zien.

Met een gevulde maag toch nog even boodschappen doen in de Jumbo die ooit een Super De Boer was, onder andere een kratje Grolsch beugels, dat plopt zo lekker en toen weer naar huis.

Leuk dagje, of was het maar een halve. Dan hebben wij nog wat te goed :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver