vrijdag 23 november 2018

Ter Aar, nieuwe stoelen

In november hadden wij twee weken vrij. Deze tijd gebruikten wij om zelf een nieuwe keuken te plaatsen, wat ons prima is gelukt, een uitstapje naar Duitsland te maken en naar nieuwe eettafelstoelen waren wij (mijn vrouw vooral) ook al een tijdje op zoek.

De vrijdag nadat wij terug waren uit Duitsland, zat zij te zoeken zag ze een paar mooie stoelen op internet. Onze ouden zitten lekker, maar zijn wel knap versleten. 'Zullen wij die bestellen?' Zij waren niet heel goedkoop, daarom vroeg ik. 'Hebben zij ook ergens een winkel?' Ja in Ter Aar. Ik kende het plekje niet echt, maar toch 'dan moeten wij er maandag maar even heen om de stoelen te proberen'. Vond ze een goed idee, dan vragen wij onze dochter ook mee, die heeft dan ook vrij.

Maandagochtend onze dochter gehaald en de A28 op. Er was een file tussen Harderwijk en Amersfoort, dus bij Harderwijk gingen wij maar de polder in en na anderhalf uur waren wij bij een mooie meubelzaak bij het dorp Ter Aar. Rondkijken, het personeel liet ons lekker met rust. Stoelen proberen, maar die van internet vonden wij niet.

Toen wij de ronde door de grote zaak hadden afgemaakt, gingen wij maar eens vragen, wij werden prima de weg gewezen, maar troffen toch de gewenste stoel nog niet aan. Nog eens vragen. Een vriendelijke medewerkster ging mee. Stoel gevonden, maar met een foeilelijke ribbekleding. Wij hadden zelf ook nog een iets duurder alternatief met mooie rundleren bekleding gezien. 'Dochter vroeg mogen wij de stoelen even bijelkaar zetten, kunnnen wij ze mooi vergelijken.' Dat mocht en was een prima idee van haar. Zoiets zouden wij zelf nou nooit gevraagd hebben. Ondertussen was de gewenste stoel eerst even bezeten door een andere vrouw, die wij eerder op een andere plek in de zaak (toevallig op de stoel waar wij nu mee gaan vergelijken) ook vlak voor ons zaten.

Mijn dochter maakte een ontwapenend grapje tegen die vrouw en haar man, maar zij hoorden het niet, of wilden het niet horen. Ander gevoel voor humor. Ook goed. In elk geval, de stoelen staan nu mooi bij elkaar. Wij vergelijken. Qua zitten was de goedkopere met lelijke bekleding goed genoeg.

Wij reden de gekozen stoel weer terug naar de plek waar die vandaan kwam en daarna mochten wij met een prima bakje koffie de bekleding uitzoeken, mooi rundleer dus. Koop gesloten, niets hoeven aanbetalen, prima geholpen, over twee maanden nieuwe stoelen.

Is het nu weer tijd voor een lunch. Terug reden wij via de snelste route, dat betekent een lunch bij de Mac Donalds (ja weer de Mac, maar hier waren niet die mooie stoelen, waar het eigenlijk mee begon) in Alphen aan den Rijn. Daarna via  A12 Utrecht en A28 Amersfoort weer naar huis.
Mijn vrouw had ons weer prima gereden en wij hadden weer een leuk bestede vakantiedag gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver