woensdag 1 juli 2020

Gemmenich, drielandenpunt

Na een heerlijke dag in Valkenburg reden mijn vrouw, zoon en ik voor wij weer noordwaarts zouden gaan nog even naar het Drielandenpunt in Vaals en het hoogste punt van Nederland. Vlak voor je bij het drielandenpunt komt passeer je nog een ander monument of teken, het hoogste punt van Nederland.
Een meter of 50 verder ben je dan echt bij het drielandenpunt.
Drielandenpunt, vanuit Duitsland (Aken), linksachter België (Kelmis), rechtsachter Nederland (Vaals)

Wij gingen bij het Drielandenpunt de grens over en lopen België in. Begint alles in Nederland na de coronacrisis weer wat te leven met de horeca enzo, om de Belgische Koning Boudewijntoren zit nog prikkeldraad en ook verder is hier alles dicht. Wij genieten even wat van het uitzicht over de grens en in België en lopen daarna een stukje het bos in. Terug lopen wij langs de bosrand, ik neem aan langs de Belgisch Duitse grens en weer terug naar het drielandenpunt en Nederland weer in.

Wij gaan niet naar het labyrint, maar passeren de Vierlandenweg, want ooit eind 19e, begin 20ste eeuw was het een vierlandenpunt met als ministaatje nog Neutraal Moresnet. Wij pakken de auto weer en rijden terug naar de Nederlandse Wilhelminatoren. Drinken lekker koffie op het terras van het restaurant en gaan daarna (voor mijn lief en ik de tweede keer in twee jaar naar boven en genieten van het uitzicht over Limburg, Duitsland, België en plaatsen als Vaals, Aken en Kerkrade.

uitzicht vanaf Wilhelminatoren met verderop de Belgische Koning Boudewijntoren rechts, en links een Duitse Telecomtoren

Het is mooi geweest, wij moeten weer richting huis, direct bij Vaals rijden wij even verkeerd en belanden even in en belanden in Gemmenich (B), keren daar terug naar de afslag bij Vaals en rijden dan naar het noorden, we moeten dan nog bedenken waar wij die middag gaan lunchen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver