donderdag 23 juli 2020

De Punt, onweer

16-7-2007 Met zijn vieren met onze boot op vakantie (pa + ma, 2 jonge (bijna) pubers en een stokoude hond)


Mijn zoon en lief begonnen de ochtend met een natuurbad (zwemmen), want het was knap brodzig toen wij rond 9 uur opstonden aan ons steigertje in Assen. Eerst naar de Lidl, na het zwemmen, en het ontbijt met gebakken ei dan en de Super-De Boer in het wijkcentrum.  Leuk was dat op deze maandagmorgen bijna alle winkels al open waren. Het was dus broeierig en toen wij de vracht te plek hadden in onze boot namen wij eerst maar eens een flesje water.

20 Voor 1 waren wij weer aan het varen.  De eerste 2 bruggen werden door 1 heen en weer fietsende bruggenwipper bediend. Onderweg 2 sluizen met groot verval hier bij de Punt en bij Vries. De Rotterdams Jupiter die gisteren ook al bij ons in de sluis zat bleef aan zijn touwen hangen als in een reclamespot (stiekem lachen).

De doorsnee watersporter houdt bij het schutten de touwen vast en laat ze vieren of haalt ze aan indien nodig. Echter bij ons in de sluis lag een Rotterdammer met een duur groot jacht met de air van een beroepsschipper, die zei: ‘Ik heb een knoop die vanzelleff gaat’ en hij had zijn tonnen zware jacht dus vast liggen.

Het waterspiegel in de sluis was begonnen aan zijn weg omlaag, en het Rotterdammer schip begon al te zweven. Ineens ‘PATS’, het hele schip knalt in een keer een meter omlaag. Een vloedgolf in de sluis.. onze motorboot knalde ook tegen de muur en een deukje in onze stalen stootrand. Meneer de schipper was daarna … stil…

Affijn, we hebben netjes gewacht tot ie uit de sluis was voor wij echt in lachen uitbarstten.

Hier bij De Punt ondanks het zomerse weer lekker wezen trimmen. Mijn zoon mee op de fiets. Daarvoor waren mijn lief en mijn zoon vaar 't vliegveld Eelde gewandeld. Nu hebben wij stroom dus vanavond accu laden, t.v. (teletekst + dvd) en een heftig onweer, dat 's-middags door de familie in Friesland al door was ge-sms't.

17-7-2007

17 Juli begonnen wij al vroeg en helaas redelijk gestresst, doordat de stroomdraad door de boot lag en het gisteravond nogal onweerde was het erg rommelig in de boot. Nog even nieuw water ingenomen en rond half 11 voeren wij. Op naar het Hoornsemeer. De reis verliep heel vlot en vlak voor 12 uur kwamen wij bij het sluisje en werden wij nog geschut.  Eerst een plekje gezocht, maar daar lagen wij zo in de klots, dat wij een ander plekje gingen zoeken. Daar liggen ook wat meer mensen en er is zelfs een vriendje (leeftijdgenoot) voor mijn zoon, waar hij de hele dag mee is opgetrokken en heeft gevist, maar niks gevangen. Mijn dochter kijkt een dvd op accustroom, gelukkig werkt het allemaal nog.

Morgen naar Groningen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver