vrijdag 1 februari 2019

Wiltz, eerst boodschappen?

Dag 11 van onze vakantie in de Ardennen. 

25 juni 1991, samen aan het zwerven met de trein. Wij hadden een hele grote weekendtas mee en een rugzak. Daarin een hele kampeeruitrusting Wij gingen naar de Ardennen. Wij bezochten zowel België, als Luxemburg in deze kampeervakantie.

Vandaag moesten er weer eens boodschappen komen in ons tentje. De winkels waren vandaag pas weer open. Eergisteren was het nationale National Feiertag in Luxemburg, dus alles dicht.  Gisteren maandag, ook alles dicht, want de feestdag die op een zondag viel wordt dan op maandag voor de Luxemburgers met een vrije dag gecompenseerd. Heute dus naar Wiltz.
De trein vertrok 3 minuten te vroeg, dus eerst hebben wij maar een Kaffee getrunken in het café bij het station.

Elf uur naar Wiltz. Leuk boemeltreintje door het heuvellandschap en door tunneltjes.
Meteen naar de supermarkt in de benedenstad. Omstebeurten gingen wij nog even naar de veel mooiere bovenstad te kijken, want de boodschappen wogen vele kilo's. Volgende keer gaan wij eerst maar kijken en daarna boodschappen doen (lesje geleerd).

Weer terug in Kautenbach hebben wij ondanks de regen heerlijk liggen zonnen  (wisselvallig) en gelezen in de Nederlandse tijdschriften, die wij in Wiltz hadden gekocht. De huid van mijn rug was 2x zo groot geworden van de muggenbulten, maar dat mocht de vakantiepret niet drukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver