maandag 23 september 2019

Schokland, dagje toeren

Wij waren nog maar een paar dagen thuis van vakantie uit La Spezia, maar de rest van de week nog vrij. Wij besloten samen een dagje samen te gaan toeren. En de hond mag ook mee!

Al vroeg reden wij richting Noordoostpolder en wij besloten op en bij het voormalige eiland Schokland wat te gaan wandelen. Het was nog vroeg, het museumpje was nog dicht. Wij liepen een stukje over de dijk bij Middelbuurt en buitenom, dus door de voormalige zee liepen wij weer terug.

Ik was een keer eerder op Schokland geweest. Onze boot lag toen in de Schokkerhaven een paar kilometer verderop aan het Ketelmeer. Toen heb ik in mijn eentje een trimronde gedaan, via de zuidpunt van het voormalige eiland via het voormalige Zuiderbuurt over het Ruïnepad in noordelijke richting tot Middelbuurt, daar linksaf en daar naar de andere kant van het eiland en toen weer terug naar de haven.

Zicht op Middelbuurt (Schokland)

Nu maakten wij een kortere wandeling in een lager tempo. Terug bij de parkeerplaats besloten wij door te rijden naar Urk en daar een bakje te halen. Op Urk waren wij al een paar jaar niet meer geweest, de laatste keer lagen wij bij het strand met zicht op de vuurtoren. Dit maal hadden wij de auto aan de andere kant van de haven geparkeerd. Wij liepen door de schilderachtige straatjes van het dorp en voorbij de vuurtoren lieten wij de hond lekker even spelen bij het strandje daar. Ondertussen hadden wij ons zelf geparkeerd op de basaltkeien.

Urk
Op de terugweg hebben wij een heerlijke bak koffie met gebak gehaald op een terrasje en een plas gedaan en toen was het tijd om weer verder te toeren. Dwars door een aantal polderdorpen, waaronder Rutten reden wij via Lemmer naar  de A6 en toen op naar Leeuwarden, even op familiebezoek bij mijn ouders. Even zien hoe het daar was en even bijpraten. In de middag, wij waren tenslotte een dagje aan het toeren, gingen wij weer op dezelfde voet verder. Over de A32 richting Steenwijk. Daar gingen wij weer de snelweg af en toerden wij richting Havelte. Kon onze hond ook weer even lekker in de benen en tot slot hebben wij weer heerlijk gegeten bij een nieuw restaurantje op het terras bij de Toegangspoort van het Holtingerveld. Wij zagen, dat als je wilt hier ook nog een fietstreintje kan pakken, is dus ook in Nederland mogelijk.

Weer terug naar Zwolle over de A28. Wat een heerlijk vakantiedagje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank voor je reactie!
Een groet van Zwerver